Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan köfteli çorba, nohut ve şehriye ile zenginleştirilerek hazırlanıyor. Bu lezzetli ve besleyici çorbanın tarifi, kaynanaları bile kıskandıracak kadar iddialı. İşte, köfteli çorbanın yapılışının püf noktaları ve besin değerleri:
Köfteli Çorbanın Malzemeleri:
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı şehriye
50 gram tereyağı
Köftesi İçin:
1 dilim bayat ekmek içi
250 gram kıyma
Köfteli Çorba Yapılışı:
Öncelikle kıyma ve ıslatılmış ekmek içi yoğrulur. Tuz ve karabiber eklenerek yoğurma işlemine devam edilir ve küçük yuvarlak köfteler hazırlanır. Tereyağı eritilen tencereye un ve dövülmüş sarımsak eklenir. Sarımsak biraz piştikten sonra soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesler eklenir. Su kaynayınca unlanmış köfteler ve şehriye ilave edilir. Köfteler piştikten sonra nane, tuz ve karabiber eklenerek bir süre daha kaynatılır.
Köfteli Çorbanın Besin Değerleri:
Bu çorbanın 100 gramında yaklaşık 71 kcal kalori bulunur. Bir porsiyonu (ortalama 375 gram) ise yaklaşık 267 kalori içerir. Köfteli çorba, protein, demir, çinko ve folik asit açısından zengindir. Et ve ekmek hakkı olarak tüketilebilir, ancak kullanılan yağ miktarına dikkat edilmelidir.