Çay saatlerinizi ve misafir ağırlamalarınızı lezzetlendirecek, susam ve çörek otu ile tatlandırılan, kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Basit malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu enfes tarif, hem şeker perhizi uygulayanlar için ideal hem de lezzetiyle herkesi etkileyecek.
Malzemeler:
125 gram tereyağı ya da margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için yumurta sarısı, çörek otu ve susam
Yapılışı:
Yoğurma kabına tereyağı veya margarini alın. Sıvı yağ, yumurtalar, şeker ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
Karışımın üzerine azar azar un ve kabartma tozunu ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru iki yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açın. Ne çok ince ne de çok kalın olmasına özen gösterin.
İstediğiniz şekillerde kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile susam serpiştirin.
170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafifçe kızarana kadar kontrol ederek pişirin.
Pişen kurabiyeleri soğumaya bırakın ve servis yapın.
Püf Noktaları:
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
Hamuru yoğururken un miktarını kontrollü ekleyin, gerekirse azaltıp artırabilirsiniz.
Pişirme süresi fırına göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden kurabiyelerinizi yakından takip edin.
Bu lezzetli ve kıyır kıyır tuzlu kurabiye tarifi ile misafirlerinizi şımartın ve çay saatlerinizi zenginleştirin. Afiyet olsun!