Gelin-kaynana ilişkileri tarih boyunca pek çok kültürde önemli bir yer tutmuştur. Bu ilişkiyi güçlendirmenin yollarından biri de mutfaktan geçer. Özellikle kayınvalidenize olan sevgi ve saygınızı ifade etmenin en tatlı yollarından biri, elbette ona özel hazırlanmış bir pasta ile olabilir. İşte, kayınvalidenizin kalbini çalacak, çikolatanın en tatlı haliyle sunulan çikolatalı pasta tarifi:

Malzemeler:

Pandispanya İçin:

4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı soğuk su
150 gram toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı (kek kalıbını yağlamak için)

Çikolatalı Pasta Kreması İçin:

2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
140 gram bitter çikolata (eritilmiş)
200 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)

Üzeri İçin:

1 paket krema
200 gram bitter çikolata
30 gram beyaz çikolata
1,5 su bardağı pirinç fındık

Hazırlık Aşamaları:

Pandispanya Hazırlığı:

Fırını 180 dereceye önceden ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
Yumurta beyazlarını tuz ve soğuk su ile kar haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şeker ve vanilin ile çırpın.
Yumurta aklarını yumurta sarılarına ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
Un, nişasta, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar spatula ile karıştırın.
Hazırladığınız pandispanya hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün ve 25 dakika pişirin.

Çikolatalı Pasta Kreması:

Sos tenceresinde süt, toz şeker, nişasta ve kakaoyu karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.
Karışıma eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta krema ve bitter çikolatayı eritin.
Soğuyan kremaya çikolatalı karışımı ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyip mikserle çırpın.

Süsleme ve Sunum:

Soğuyan pandispanyayı ikiye kesin. Alt tabanı servis tabağına alın ve pasta kremasının bir kısmını üzerine yayın.
Üst tabanı yerleştirin ve kalan kremayı pastanın üstüne ve kenarlarına sürün.
Pastayı en az 2 saat buzdolabında soğutun.
Eritilmiş bitter çikolata ile krema karışımını pastanın üzerine dökün ve kenarlarını pirinç fındık ile süsleyin.
Eritilmiş beyaz çikolatayı üzerine gezdirin ve isteğe bağlı olarak ekstra çikolata parçaları ile dekore edin.
Bu çikolatalı pasta tarifi, kayınvalidenizin kalbini fethetmek için mükemmel bir seçenek. Hem lezzetli hem de görsel olarak etkileyici olan bu pasta, özel günlerinizde veya sıradan bir günü özel kılmak için ideal. Afiyet olsun!

Muhabir: Kenan Kayhan