Evde kolayca hazırlayabileceğiniz nostaljik bir lezzet: Ispanaklı börek tarifi detaylarıyla karşınızda!
Türk mutfağının vazgeçilmezi olan ıspanaklı böreği, usta şeflerin taktikleriyle evinizde yapın
Yedikçe yedireceğiniz, herkesin bayılacağı ıspanaklı börek tarifini sizler için derledik
Çay saatlerinize veya kahvaltılarınıza çok yakışacak güzel bir börek tarifi ile karşınızdayız. Ispanaklı börek Bu geleneksel lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Kayınvalideniz onun için açtınız sanacak! Aileniz ve misafirleriniz bu lezzetli ıspanaklı böreği yedikçe, sizin bu geleneksel tarifi ne kadar başarılı bir şekilde uyguladığınızı göreceklerdir.
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan börek, yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen bir gelenek haline gelmiştir. Ancak börek yapmak, özellikle de el açması börekler, çoğu insan için hala biraz korkutucu olabilir. Ancak bu tarifimizle böreğiniz gerçek el açması sanılacak. Sağlıklı ve lezzetli ıspanakla buluşan ince yufka tabakaları, her lokmada tatlı bir nostalji sunar. İster çay saatinin vazgeçilmezi olarak ister ana yemek olarak tüketin, bu börek her zaman en sevilen tarifler arasındadır. İşte el açması sanılan çıtır çıtır kol böreği tarifi...
MALZEMELER
Yarım kilo ıspanak
Bir küçük kase beyaz peynir
Bir küçük kase lor peyniri
Bir küçük kase kaşar rendesi
2 adet taze soğan
Tuz
Karabiber
2, 5-3 adet yufka
Sos için;
Yarım şişe sade soda
Çeyrek çay bardağı tereyağ
Yarım su bardağı zeytin yağ
Yarım su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
YAPILIŞI
Ispanaklar temizlenir, ayıklanır, küçük küçük doğranıp bir kapa alınıp üstüne 1 tatlı kaşığı kadar tuz serpilir.
10-15 dk bekletilip iyice ovulup suyu sıkılır ve peynirler rendelenir eklenir üstüne de taze soğan ince ince doğranıp eklenir. İç harcımız hazır.
Sos için tereyağı eritilir tüm malzemeler karıştırılır koyu bir sos hazırlanır.
Yufkalar yarım daire şeklinde ikiye ayrılır her bir yarım daireye 2-3 yemek kaşığı kadar sos dökülür güzelce yayılır.
Kenarlardan 2 cm kadar katlanır yarım dairenin yuvarlak tarafına baştan başa iç harç konur sıkıca sarılır.
Pişirme kağıdı koyduğumuz tepsimize ortadan dışa doğru spiral olarak sarılır.
Kalan sosa zeytin yağı ilave edilir börek üstüne sürülür.
180 derecede önceden ısıttığımız turbo ayar fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.