Yeşil mercimek kas hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve sporcularda kas oluşumunu hızlandırır. Demir ve magnezyum oranı bakımından yüksek olması sebebiyle, kansızlık problemlerini giderir. Anemi hastalarının öğünlerine eklemesi tavsiye edilen yeşil mercimek; kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda ve sağlığını korumasında etkilidir. Mercimek yemeklerde kullanıldığı gibi salata ve börek tarifleriyle de çok tercih edilen bir bakliyat türü. O halde bugün size hem pratik hem az malzemeli bir börek tarifi verelim.
(4-6 kişilik)
Malzemeler: 1 adet yufka
2 çay bardağı yeşil mercimek
1 adet küçük boy soğan
Tuz-karabiber
1/4 demet maydanoz
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Mercimekleri haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Mercimek, tuz-karabiber, kıyılmış maydanozu ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Diğer tarafta yumurta ve yoğurdu çırpın. Geniş bir tavayı margarinle yağlayın. Yufkayı uçları dışarıda kalacak şekilde tavaya yerleştirin. Yoğurt ve yumurta karışımının yarısını yufkaya sürün. Mercimekli harcı yayın. Yufkanın uçlarını bohça gibi katlayın. Kalan sıvı sosu da üzerine döktünden sonra orta ateşte tavayı sallayarak iki tarafını da pişirin.