Dünyanın en merhametli ve cesur devleti Türkiye...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu binasında konuşmasını tane tane dinledim.

Dünyanın vicdanı olan Türkiye’nin sesiydi Erdoğan’ın sesi.

"Tarih boyunca olduğu gibi bugün de Türkiye, kimliğine bakmadan zalimin karşısında, mazlumun yanındadır" diyerek ülkemizin duruşunu hatırlattı.

Erdoğan ‘Filistin'i tanımayan diğer devletleri, bu kritik dönemde tarihin doğru tarafında yer alarak Filistin devletini bir an evvel tanımaya davet ediyorum.’

"Daha neyi bekliyorsunuz?"
Ey insan hakları örgütleri Gazze'deki, Batı Şeria'dakiler insan değil mi? Ey BM Güvenlik Konseyi, Gazze soykırımının önüne geçmek, bu zulme, bu barbarlığa 'dur' demek için daha neyi bekliyorsunuz? Ey İsrail’e kayıtsız şartsız destek verenler, bu utancı daha ne kadar taşıyacaksınız?’ diyerek dünya vicdanına seslendi.

Ve bu gün ‘Bundan 70 sene önce nasıl Hitler insanlığın ittifakıyla durdurulmuşsa, Netanyahu ve cinayet şebekesi de insanlığın ittifakıyla durdurulmalıdır.’ Diyerek bir insanlık ittifakı çağrısı yaptı.


Ama dünyada inancı, kimliği ne olursa olsun farklı milletlerde bir Gazze vicdanı oluştu. Dünyada, bugün bir insanlık ittifakı oluştu. Cumhurbaşkanımızın bu seslenişinin karşılığı var. Var ki Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması dün sosyal mecrada konuşulanlar arasında ilk sıradaydı.

Ve bir tespit ‘Son yıllarda Birleşmiş Milletler kuruluş misyonunu ifa etmekte yetersiz kalıyor, giderek işlevsiz, hantal ve atıl bir yapıya dönüşüyor.’

Artık Birleşmiş Milletleri, Katil Amerika’nın İsrail’i korumak için kullandığını biliyoruz.

Ve “Dünya Beşten Büyüktür” haykırışında artık yeter var.

BMGK'nin yalnızca 5 daimi üyesinin tüm dünyanın ortak sesi olamaz

Tüm dünyanın sesi beş üyenin söylediklerine göre belirlenmemeli. 195 üye devletin tamamı, kalıcı olmayan ayrımı yapılmaksızın, potansiyel olarak Güvenlik Konseyine üye olabilmelidir. Ancak o zaman tüm dünya mutlu olacaktır.

BM Genel Kurulu'nda dünyaya hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'de yaptığı insanlık suçu uygulamalara tepki gösterirken İsrail delegasyonunun yüz hali şekilden şekile girdi.

Kendilerine tercüman Olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyen Filistinli yetkililerin sevinci de dikkatlerden kaçmadı.

"Erdoğan, ABD'nin bölgedeki politikasını BM Genel Kurulunda eleştirdi .'Ateşkes için çalıştıklarını iddia edenler, İsrail'in katliamlarına devam edebilmesi için ona silah ve mühimmat göndermeye devam ediyor'

Ülkem adına konuşan Cumhurbaşkanımızın bu gücü, merhameti, cesareti tabi ki de bizi gururlandırdı.


Allah devletimize z vermesin.

Türkiye’nin Gazze konusunda net duruşu devam ediyor.

İnşallah bu karanlık gecenin sabahında Gazze’de ağlayan masumlar güler.

Çocuklar yine özgürce mavi gökyüzünde uçurtma uçururlar.

Ülkemiz sınır güvenliği, Suriye, Irak ve Lübnan’da ki durumu yakın takip ediyor ve ülkemizin çıkarları doğrultusunda kararlar alıyor.

Türkiye daha adil bir dünya mümkün mesajını dünyaya her daim veriyor.

Hüseyin Kömür