Çay saatlerinde misafirlerinizi büyüleyecek bir tarif mi arıyorsunuz? İşte size damak çatlatan bir lezzet: Portakallı Hindistan Cevizli İngiliz Keki! Bu tarifi deneyen herkes bayıldı ve sadece 30 dakikada hazır hale geliyor. Yumuşacık kek dilimleri, portakal aroması ve hindistan cevizi ile hazırlanan bu tatlı, tatlı krizlerinize son verecek. İşte malzemeler ve adım adım yapılışı...

İngiliz Keki Tarifi

Malzemeler:

Keki İçin:

2 adet yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 portakal ya da limon kabuğu rendesi

Islatmak İçin:

Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker (silme)
1 yemek kaşığı kakao

Etrafına Bulamak İçin:

Hindistan cevizi

İngiliz Keki Nasıl Yapılır?

Hamurun Hazırlanması:

Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
Diğer malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Son olarak portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın.

Fırında Pişirme:

23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serin.
Üzerine kek hamurunu dökün ve spatula ile düzeltin.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Pişen keki fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

Sos Hazırlığı:

Süt, kakao ve şekeri uygun bir kapta kakao ve şeker eriyene kadar çırpın.

Kekin Kesilmesi:

Kek pişirme kağıdı ile birlikte tezgah üzerine alın ve uzun kenarından 7 eşit parça olacak şekilde kesin.
Kısa kenarından da 5 eşit parçaya kesin, bu şekilde 35 adet kare kekler elde edin.

Kekin Islatılması ve Bulanması:

Kek dilimlerinin yüzeylerini kakaolu süte batırarak, hindistan cevizine bulayın.
Küçük küçük, ikişer üçer lokmalık kekler oluşacaktır.
Küçük boyutlu, portakal kokulu ve hindistan cevizine bulanmış nefis kekler servise hazır. Misafirlerinize bu eşsiz lezzeti sunarak çay saatlerinizi şenlendirin. Afiyet olsun!

Bu tarifle, İngiliz Keki'ni evde kolayca yapabilirsiniz. Yumuşacık kek dilimlerinin portakal aroması ve hindistan cevizi ile birleşen lezzeti, tatlı krizlerinize son verecek. Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Son olarak portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın. 23/30 cm dikdörtgen borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve üzerine kek hamurunu dökün. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Sos için süt, kakao ve şekeri uygun bir kapta çırpın. Kek dilimlerini kakaolu süte batırıp hindistan cevizine bulayın ve servis yapın. Misafirlerinizi bu eşsiz lezzetle şımartın, afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar