Lokmalık Kurabiye Tarifi: Lezzetli ve Kolay Atıştırmalık
Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz lokmalık kurabiye tarifi ile lezzetli anlar yaşayın. Kıyır kıyır, minik ve nefis! İşte, herkesin bayılacağı lokmalık kurabiye tarifi...
Lezzetli bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız, lokmalık kurabiye tarifini deneyin. Kıyır kıyır bir kurabiye tarifi arıyorsanız, lokmalık kurabiye tarifi tam size göre!
Lokmalık Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler:
125 gram margarin ya da tereyağı (karışık kullandım)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
3 yemek kaşığı dolusu nişasta (mısır kullandım)
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı kadar)
200 ml'lik bardak kullandım (kabartma tozu yok)
Çay bardağı klasik 120 ml
Lokmalık Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ile tüm malzemeyi un hariç mikserle güzelce çırpın. Bu, tarifin en önemli püf noktasıdır.
Alabildiği kadar un ekleyerek (benim hamurum 3,5 su bardağı un aldı, siz 3 bardaktan sonra dikkatli bir şekilde ekleyin) yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam elde edin. Unu dikkatli ekleyin, az gelirse kurabiyeler yayılır, çok gelirse çatlar.
Yumuşak hamurdan minik parçalar alıp yuvarlayın, çatalla bastırıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyeleri sade pişirdikten sonra isterseniz marmelat veya çikolata ile süsleyin.
Fıstık, Hindistan cevizi, fındık gibi malzemelere bulayabilir ya da tarçınlı pudra şekeri serpebilirsiniz. Üzerine kuru yemiş de koyabilirsiniz, bu tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.
Bu hamurla istediğiniz şekilde kurabiye yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!