Çay saatlerinizi zenginleştirecek, ev yapımı haşhaşlı börek tarifimizle tanışın. Yumuşacık hamuru ve haşhaşın benzersiz aromasıyla, bu börek sizi bir dilim daha almaya teşvik edecek.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 4 su bardağı un
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya

İç Harcı İçin:

  • 1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Derin bir kaba süt, su, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
  2. Un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  3. Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru streç filmle kaplayıp, 1 saat dinlendirin.
  5. Hamur dinlenirken haşhaşlı harcı hazırlayın ve kenara alın.
  6. Dinlenen hamuru bölüp açın ve haşhaşlı harçla doldurun.
  7. Hamurları üst üste koyduktan sonra belirtilen şekillerde kesip tepsiye yerleştirin.
  8. 10-15 dk. daha mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün.
  9. 180 derecede pişirin.
Editör: Haber Merkezi