Çay saatlerinizi zenginleştirecek, ev yapımı haşhaşlı börek tarifimizle tanışın. Yumuşacık hamuru ve haşhaşın benzersiz aromasıyla, bu börek sizi bir dilim daha almaya teşvik edecek.
Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un
- 3/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
İç Harcı İçin:
- 1 çorba kasesi haşhaş ezmesi
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
- Derin bir kaba süt, su, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Un hariç diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru streç filmle kaplayıp, 1 saat dinlendirin.
- Hamur dinlenirken haşhaşlı harcı hazırlayın ve kenara alın.
- Dinlenen hamuru bölüp açın ve haşhaşlı harçla doldurun.
- Hamurları üst üste koyduktan sonra belirtilen şekillerde kesip tepsiye yerleştirin.
- 10-15 dk. daha mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürün.
- 180 derecede pişirin.
Editör: Haber Merkezi