Türk mutfak kültürünün en özel lezzetlerinden biri olan Kuru Kabak Dolması, adımlarını takip ederek evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. İşte, adım adım Kuru Kabak Dolması yapımı ve püf noktaları:
Malzemeler:
10 adet kuru kabak
1 büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 küp şeker
Yapılışı:
Soğanları küp küp doğrayın ve sarımsakları bıçak sırtı ile kıyın. Tavada zeytinyağı ile kavurun.
Salçaları ve baharatları ekleyin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç ile şekeri de tavaya atın ve kavurmaya devam edin.
Doğranmış domatesleri ekleyin. Tavada kavrulan malzemelere 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
Kuru kabakları kaynar suda 10-12 dakika haşlayın, sonra soğuk suda bekletin.
Kabakların içine hazırladığınız harçtan koyun. Kabakları yarısına kadar doldurun ve ağızlarını büzün.
Tencereye dolmaları dizin, üzerine kapak kapatın ve yarısına kadar su ekleyip pişirin.
Dolmalar piştikten sonra üzerine hazırlanan salçalı sosu dökün.
Püf Noktaları:
Malzemelerin doğal olmasına özen gösterin. Özellikle salça tercihinizi ev yapımı salçadan yana kullanın.
Dolma tarifindeki sarımsak miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Bu lezzetli ve sağlıklı Kuru Kabak Dolması tarifi, Türk mutfağının zengin lezzetlerinden birini evinize taşıyacak. Hem geleneksel hem de sağlıklı bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, adım adım anlatımı ve püf noktaları ile herkesin kolayca yapabileceği bir yemektir. Bu tarifi deneyin ve ailenizle birlikte bu enfes lezzetin tadını çıkarın.