Evinizde İspanya'nın en popüler tatlısı olan Malaga Pastası'nı yapmaya ne dersiniz? Muz ve çikolatanın mükemmel uyumuyla damak çatlatan bu lezzet, konuklarınızı mest edecek. Bu tarif, pastane ustalarına taş çıkaracak nitelikte ve oldukça pratik. Görüntüsüyle iştah kabartan, lezzetiyle damakları şenlendiren bu efsane pastanın yapımı sandığınızdan daha kolay. İşte pastanelerin gözdesi olan Malaga pastasının tarifi:

Malaga Tarifi

Malzemeler:

Kek İçin:

4 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağından biraz fazla un
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Krema İçin:

Yarım litre süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
50 gram tereyağı

İç Malzemeler:

Nar ve Kivinin Buluştuğu Lezzet: Bol Meyveli Roka Salatası Tarifi Nar ve Kivinin Buluştuğu Lezzet: Bol Meyveli Roka Salatası Tarifi

7 adet muz

Ganaj İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı
200 ml sıvı krema
70 gram sütlü çikolata
70 gram bitter çikolata

Süsleme İçin:

Fındık kırığı
İsteğe göre çikolata sosu veya meyveli sos

Yapılışı:

1. Kekin Hazırlanması:

Bir kabın içerisine 4 adet yumurtanın akını koyun ve yarım çay bardağı şekeri azar azar ekleyerek çırpın.
Ayrı bir kabın içerisine 4 yumurta sarısını alın ve yarım çay bardağı şekeri ekleyip karıştırın. Üzerine süt, vanilya, nişasta, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Yumurta akının yarısını bu karışıma ekleyin ve köpükleri söndürmeden dikkatlice karıştırın. Ardından kalan yumurta aklarını da ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Büyük boy dikdörtgen bir borcamın altına yağlı kağıt serin ve kek karışımını döküp tabanına yayın.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

2. Kremanın Hazırlanması:

Bir tencereye süt, şeker, un, yumurta sarısı ve nişastayı koyun ve iyice çırptıktan sonra ocağa alın.
Karışım koyu bir kıvam alana kadar karıştırın (kaynamaya başladığında kıvam alacaktır).
Kaynamaya başlayan kremayı ocaktan alın ve tereyağı ile vanilyayı ekleyin, eriyene kadar karıştırın.
Hazırlanan kremayı streç filmle kaplayın ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı sıkma torbasına aktarın.

3. Kekin Hazırlanması:

Pişen keki yarım muz genişliğinden biraz daha geniş olacak şekilde kesin. Şeritleri ortadan keserek 14 küçük dikdörtgen elde edin.
Kekin üzerine kürdan ile küçük delikler açıp her birini sütle ıslatın. Kek dilimlerinden birini alıp üzerine kremayı sıkın.
Kremalı kekin üzerine ikiye bölünmüş muzu yerleştirin. Kremayı muzun kenarlarını kapatacak şekilde sıvamaya devam edin. Tüm kek dilimlerini aynı şekilde hazırlayıp buzdolabına koyun.

4. Ganajın Hazırlanması:

Küçük bir tencereye sıvı kremayı alın, tereyağını ekleyin ve karıştırarak ısıtın.
Krema kaynamadan hemen ocaktan alın ve içine sütlü çikolata ile bitter çikolatayı ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve ganajı buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Dinlenen ganaj sosu ile pastanın tüm yüzeyini kaplayın. Kenarlarını fındık kırığı ile süsleyin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
İsteğe göre üzerine tekrar çikolata sosu ile süsleme yapabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu nefis Malaga tatlısı tarifi ile hem gözleri hem de damakları şenlendirin. Tatlı krizlerinizi en lezzetli şekilde çözeceğiniz bu tarifi mutlaka deneyin.

Muhabir: Burhan Arar