Restoranlarda yediğiniz şavurmadan daha lezzetli, ev yapımı bir tarif arıyorsanız doğru yerdesiniz! Fast food'a harcanan paralara son verin ve kendi mutfağınızda 30 dakikada enfes bir şavurma hazırlayın. İşte sizin için hazırladığımız detaylı ve pratik şavurma tarifi:

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

Marine İçin:

3 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 diş sarımsak
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sos İçin:

2 çorba kaşığı tahin
2-3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Tavuk göğsünü julyen şeklinde kesin. Derin ve geniş bir kap içerisinde, marine için gerekli tüm malzemeleri karıştırın.
Tavuk etini bu karışıma ekleyip karıştırın ve üzerini streçleyip en az 1 saat dinlendirin.
Dinlenen tavuk etini kızgın tavaya alın ve sürekli karıştırarak yüksek ateşte pişirin.
Ayrı bir kasede, sos için malzemeleri harmanlayın. Lavaşa sostan ilave edin.
Tavukları sosun üzerine alın. İsteğe bağlı olarak kızarmış patates, turşu ve yeşillik de ekleyerek dürüm yapın.
Servis yapın ve lezzetin keyfini çıkarın!

Püf Noktaları:

Marine işlemi tavuğun lezzetini arttıracaktır, bu yüzden bu adımı atlamayın.
Tavukları pişirirken yüksek ateşte hızlıca pişirin ki suyunu salmayıp lezzetli olsun.
Sos ve garnitür seçimlerinizle şavurmanızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi