Lokantaların eşsiz lezzeti işkembe çorbasını evinizde yapmaya ne dersiniz? İşkembe çorbası, kış aylarının vazgeçilmez sıcak lezzetlerinden biri olarak bilinir. İşte, lokanta usulü işkembe çorbası tarifi adım adım:

İşkembe Çorbası Tarifi

Malzemeler:

1 kilogram işkembe
1 çay bardağı sirke
2 litre su
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4-5 diş sarımsak

Terbiyesi için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sirke
1 adet limon

Üzeri için:

Tereyağı
Toz kırmızı biber

Yapılışı:

İşkembeyi avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırıp bol suyla iyice yıkayın.
Bir kaba aldığınız işkembelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sirke dökün ve üzerine sıcak su gezdirerek 40 dakika bekletin.
Bekleme süresinin sonunda işkembeleri tekrar bol suyla durulayın ve düdüklü tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ile 45-50 dakika haşlayın, süzüp yeniden su ekleyerek 15 dakika daha haşlayın.
Bu esnada geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın, unu ekleyip kavurun ve üzerine işkembenin haşlama suyundan 3-4 kepçe ekleyerek karıştırın.
Sıcak su ekleyip kaynatın, haşladığınız işkembeleri küçük küçük doğrayarak ekleyin ve sarımsakları ezerek ilave edin.
Terbiyesini hazırlamak için bir kasede un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu ve sirkeyi çırpın. Çorbadan birkaç kepçe alıp terbiyeyi ılıttıktan sonra çorbaya ekleyin.
Altını kısıp 5-10 dakika daha pişirin, ardından kaselere bölüştürün.
Üzerine kızgın biberli tereyağı gezdirin ve servis yapın.

İşkembe çorbasını, isteğe göre ekstra limon, sirke veya sarımsak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar