Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan lahmacun, evde de kolayca yapılabiliyor. Eğer evinizde 3 adet yufka varsa, lezzetli ve çıtır çıtır lahmacunlar hazırlayabilirsiniz. İşte misafirlerinizin ve ailenizin bayılacağı lahmacun tarifi ve malzemeleri:

Malzemeler:

3 adet yufka
250 gram kıyma
2 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
1 adet yeşil biber
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı:

Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli Fırında enfes Mürdüm Eriği reçeli

Kıymayı bir kaseye alın ve ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş domates, doğranmış yeşil biber ve ince kıyılmış maydanoz ile karıştırın.
Salça, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Harcı en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Yufkaları yemek tabağı büyüklüğünde kesin ve her bir parçaya kıymalı harcı yayın.
Yufkaları rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
200 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, lahmacunlar kızarana kadar pişirin.
İsteğe göre limon sıkarak veya sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Bu tarif ile 3 adet yufkadan 9-10 adet lezzetli lahmacun elde edebilirsiniz. Hazırladığınız lahmacunları soğuk muhafaza ederek istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Lahmacunlar, enfes iç harçları ve çıtır hamurları ile sofranızın yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar