Haber İçeriği: Elazığ'ın eşsiz lezzetlerinden biri olan taş ekmeği tatlısı, Gelinim Mutfakta programında büyük ilgi gördü. Bu şerbetli tatlı, hem pratik hazırlanışıyla hem de lezzetiyle misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz taş ekmeği tatlısı tarifi ve püf noktaları.

Malzemeler:

Krep İçin:

  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu
  • 125 g tereyağı

Aralarına:

  • 2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Hazırlık: Krep için malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Harcınızı incecik tabakalar halinde tavada pişirin. Şerbet malzemeleriyle kaynar şerbet hazırlayın ve tereyağı ekleyin. Krepler arasına şerbet ve ceviz ekleyerek kat kat hazırlayın. Birkaç saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi