Cumhuriyet tarihi boyunca Tokat'ta yaşamış, Tokat'a damga vurmuş efsane isimleri karikatür kitabında toplayan ünlü Karikatürist Öznur Kalender, Tokat Efsaneleri adını verdiği kitabın birinci bölümünü yayınladı. Kalender Tokat'ta Peri Konağı'nda imza günü düzenledi. 

Tokat Habertokat'ın Efsaneleri (3)Öznur Kalender, "Uzun süredir bir hayalim bu benim. Cumhuriyet tarihi boyunca, 100 yıl boyunca Tokat'a iz bırakmış, Tokat'a emeği geçmiş bütün sanatçı ve gerçek Tokatlı dostlarımı çizip tarihe maletmek istiyorum. Birinci etabı aştık, 3 kitap daha kaldı. Sanatçı kendi kitabını övmeyi sevmez ama açıkçası benim içimde büyük sürpriz oldu, çok başarılı oldu. Çok ilgi gördü, çok mutluyum bu açıdan. İnşallah öbür kitaplarda, öbür kitaplarda böyle başarılı olur." dedi. 

Öznur Kalender içerisinde yaklaşık 200 kişiyi barındıracak 2. kitaba 6 ay sonra başlayarak 1 yıl içerisinde tamamlamayı planladığını yaklaşık bin kişiyi bütün dünyaya tanıtmış olacağını ifade etti. 
Tokat Habertokat'ın Efsaneleri (2)

ÖZNUR KALENDER KİMDİR?
Öznur Kalender karikatürist ve ressamdır. 1951 Tokat doğumlu olan Öznur Kalender ilk olarak 1971 yılında Hürriyet gazetesinde çalışmaya başladı. Çarşaf Mizah Dergisi'nin kuruluşunda yer almıştır. Uzun yıllardır karikatüristlik yapan Öznur Kalender zaman zaman çizimleriyle gündeme geliyor. 
Ben Adamı Çizerim, Ben Adamı Boyarım adında  da kitapları bulunan Kalender, son olarak hayalim dediği Tokat'ın efsanelerini buluşturduğu son kitabını çıkartarak memleketi Tokat'ta imza günü başlattı. 

Muhabir: Mihriban Koçaker