Bu pastayı yaptığınızda misafirleriniz bayılacak. Hem kolay hem de çok lezzetli bir tatlı. Borcamda cocostar pasta nasıl yapılır merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu pastanın püf noktalarını sizin için paylaşıyoruz. Bu pastayı deneyin, pişman olmayacaksınız.

Borcamda Cocostar Pasta: Dillere Destan Bir Lezzet

Evde kolayca yapabileceğiniz bu pastayı siz de deneyin. Hindistan cevizli kreması ve çikolata sosu ile muhteşem bir tatlı. İşte Borcamda Cocostar Pasta tarifi:

Malzemeler

Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml)
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un

Kekin üzerini ıslatmak için:

1 su bardağı süt (200 ml)

Kreması için:

MasterChef'te Lahmacun Tartışması: Soğanlı mı, Soğansız mı Yenir? MasterChef'te Lahmacun Tartışması: Soğanlı mı, Soğansız mı Yenir?

2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
3 su bardağı Hindistan cevizi

Üst ganajı için:

200 ml sıvı krema
120 gr sütlü çikolata
60 gr bitter çikolata

Borcamda Cocostar Pasta Nasıl Yapılır?

Kek Hazırlığı: İlk olarak yumurta ve şekeri mikser ile beyazlayana kadar çırpın. Ardından sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ki daha güzel bir kek elde edilsin. Mikser ile iyice çırpın.

Pişirme: Borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayın ve kek harcını borcama boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından aldığınız kekin üzerine sütü gezdirin ve soğumaya bırakın.

Krema Hazırlığı: Üzeri için krem şantiyi süt ile çırpın. Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştırın.

Çikolata Ganajı: Sıvı kremayı ısıtın, ardından çikolataları ekleyerek eritin. Ganajın tamamen soğumasını bekleyin.

Pastayı Tamamlama: Kek tamamen soğuduktan sonra, krem şantiyi kekin üzerine yayın. Son olarak, tamamen soğumuş olan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirin.

Servis: Borcamda cocostar pastanızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirin ve servis edin.

Bu lezzetli ve pratik Borcamda Cocostar Pasta tarifi ile misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Hem kolay hem de çok lezzetli olan bu tatlı, Hindistan cevizli kreması ve çikolata sosuyla gönülleri fethedecek. Deneyecek herkese afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker