Kış Günlerinin Vazgeçilmezi Acılı Bulgur Çorbası Tarifi! Lezzet Dolu Bir Çorba İçin Tüm Püf Noktaları Kış Günlerinin Vazgeçilmezi Acılı Bulgur Çorbası Tarifi! Lezzet Dolu Bir Çorba İçin Tüm Püf Noktaları

Sulu Köfte: Anadolu'nun Lezzeti
Sulu köfte, Anadolu'ya ait yöresel bir yemektir. Sulu köfte 3 farklı türde hazırlanabilir. Bunlar; pirinçli, bulgurlu ve ekşili sulu köftedir. Genellikle bulgurlu olanı tercih edilir. Her çeşidi oldukça lezzetli ve doyurucu özelliğiyle damaklarda aranan tat haline gelmiştir. Sulu köftenin dağılmasından şikayetçi olanlara dağılmayan sulu köfte tarifini derledik.


Malzemeler
300 gram orta yağlı kıyma
4 tane patates
1 tane rendelenmiş soğan
2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 diş ezilmiş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Su
Hazırlık Aşamaları
İlk olarak kıyma, sarımsak, tuz, bulgur ve baharatları bir kabın içinde iyice karıştırın. Karışımı yoğurmaya başlayın.
Elde ettiğiniz kıymayı ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin ve hazırladığınız topların dışına un serpiştirin.
Bir tencereye sıvı yağını ekleyin ve tencereyi ısıtın.
Rendelenmiş soğanları tencerede pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Patatesleri küp şeklinde kesin ve tencereye ekleyin. Patatesleri yaklaşık 2 dakika kadar kavurun.
Patateslerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin.
Yemeğiniz kaynadıktan sonra köfte, baharat ve tuzu da tencereye ilave edin.
Tencerenizin kapağını yarım kapatın ve orta ateşte pişirmeye devam edin.
Köfteler pişince ocaktan alın.

Editör: Haber Merkezi