Kıymalı börek lezzet şöleni başlıyor! Pratik ve lezzetli kıymalı börek tarifiyle mutfakta harikalar yaratın. Evde kolay ve lezzetli kıymalı börek yapmanın tüm sırları ve aşamaları bu tarifte! Çıtır çıtır ve enfes börekler için tarifi mutlaka deneyin.

Çıtır Kıymalı Börek Yapmanın Püf Noktaları ve Detaylı Tarifi

Malzemeler:

Börek İçin:

3 tane taze yufka (günlük yufka tercih edebilirsiniz)

Kıymalı Börek İç Harcı İçin:

Kahvaltılarınızın Yıldızı: Organik İncir Reçeli Tarifi Kahvaltılarınızın Yıldızı: Organik İncir Reçeli Tarifi

2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
2 adet orta boy kuru soğan
400 gram dana az yağlı kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker (silme)
1 çay bardağı su

Kıymalı Börek Sosu İçin:

1 tane yumurta
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
½ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı elma sirkesi
½ çay bardağı Ayçiçek yağı (börek üzerine ekstra sürülecek)

Kıymalı Börek Nasıl Yapılır?

İç Harcın Hazırlanması:

Geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağını koyun ve orta boy doğranmış kuru soğanları ekleyin.
Soğanları kısık ateşte 2-3 dakika kavurun.
Ardından 400 gram dana az yağlı kıymayı tavaya ekleyin ve sürekli karıştırarak kavurma işlemine devam edin.
Kıymanın rengi döndüğünde, baharatları ve toz şekeri ekleyin.
İyice karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
Son olarak, sıcak suyu ekleyin ve su tamamen çekilene kadar pişirin. Bu işlem yaklaşık 5 dakika sürecektir.
Pişirdiğiniz iç harcı soğuması için bir kenara alın.

Börek Sosunun Hazırlanması:

Bir kapta yumurta, 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, süt, yoğurt, tuz ve elma sirkesini iyice karıştırın.

Böreğin Hazırlanması:

Yufkaları yarım ay şeklinde ortadan kesin.
Yarım ay şeklinde kestiğiniz yufkayı tezgâhınıza serin ve 3-4 yemek kaşığı kadar börek sosundan üzerine sürün.
Yufkanın geniş kenarına kıymalı iç harcı yayarak yerleştirin.
Yufkanın sağ ve sol taraflarını kıvırarak gevşek olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın.
Tüm yufkalar için aynı işlemi uygulayın.

Böreklerin Pişirilmesi:

Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız börekleri yerleştirin.
Kalan börek sosuna biraz daha Ayçiçek yağı ekleyin ve fırça yardımıyla böreklerin üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 190 derece turbo fırında böreklerin üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
Fırından çıkarıp dilimleyin ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker