Fincan tatlısı, yapılışı çok kolay ve lezzeti harika bir tatlıdır. Sadece 6 malzeme ile muhteşem bir tatlı yapmak istiyorsanız, bu tarifi kaçırmayın. Hem sade hem de kakaolu yapabileceğiniz bu pratik ve nefis tatlı, fincanlardan kolayca çıkarılabilir. İşte, "Tembel Gelin Tatlısı" olarak da bilinen fincan tatlısının detaylı tarifi…

Fincan Tatlısı Malzemeleri

1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2,5 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Annelerin Sırrı: Enfes Peynirli Anne Poğaçası Nasıl Yapılır? Annelerin Sırrı: Enfes Peynirli Anne Poğaçası Nasıl Yapılır?

Üzeri İçin:

Tarçın çubukları veya dilediğiniz meyve

Fincan Tatlısı Yapılışı

Muhallebi Hazırlığı: Süt, un ve şekeri derin bir tencereye alın. Çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin.
Malzemeleri Ekleme: Muhallebi koyulaşıp göz göz olup kaynamaya başladığında tereyağı ve vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın.
Fincanlara Dökme: Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Kahve fincanlarına, üstlerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde kepçe yardımıyla paylaştırın.
Soğutma: Fincanlardaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
Servis Hazırlığı: Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarıp Hindistan cevizine bulayın. Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alıp üstlerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Sunum: Tarçın çubukları veya meyvelerle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Muhallebiyi fincanlara sıcak olarak dökün.
Fincanlar mutlaka ıslatılmış olmalı, hatta içinde 1 çay kaşığı kadar su bırakabilirsiniz.
Tatlıyı fincandan çıkartırken, fincanın dibine hava aldırmanız yeterli olacaktır.
Margarin yerine tereyağı kullanabilirsiniz, ancak margarin tatlıyı daha çok dondurur.

Bu pratik ve lezzetli fincan tatlısı tarifi ile çay saatlerinize keyif katın. Sade ya da kakaolu olarak hazırlayabileceğiniz bu tatlı, Hindistan cevizi rendesi ile kaplanarak servis edilebilir. Üzerini dilediğiniz meyvelerle süsleyerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Kolay ve hızlı yapımı sayesinde her zaman elinizin altında bulundurabileceğiniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden afiyet olsun!

Muhabir: Mihriban Koçaker