Damak çatlatan bu lezzet sizin kurtarıcınız olacak, yapılması kolay olan patatesli börek evinizin olmazsa olmazı olacak patatesli börek tarifi için kalem kağıtlar hazırsa başlayalım.
Malzemeler:
5 adet yufka
3 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
PATATESLİ BÖREK NASIL YAPILIR?
Patatesleri haşlayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.
Soğanı ince ince doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
Kavrulan soğanlara patatesleri ekleyin ve karıştırın.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyin ve karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin ve üzerine patatesli harcı yayın.
Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ruloları 8 parçaya bölün.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine börekleri dizin.
Yumurtayı çırpın ve böreklerin üzerine sürün.
180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Afiyet olsun!
PATATESLİ BÖREĞİN PÜF NOKTALARI
Patatesleri haşladıktan sonra rendelemeden önce iyice suyunu sıkın. Bu şekilde börekleriniz daha çıtır olacaktır.
Börekleri fırına vermeden önce üzerine yumurta sürmeniz, böreklerin daha güzel bir renk almasına yardımcı olacaktır.
Börekleri fırında pişirirken ara sıra kontrol edin. Börekler yanmadan fırından alın.
PATATESLİ BÖREĞE NASIL DEĞİŞİKLİKLER EKLENEBİLİR?
Patatesli böreğinize peynir eklemek isterseniz, patatesli harcın içine rendelenmiş beyaz peynir veya kaşar peyniri ekleyebilirsiniz.
Böreğinize farklı sebzeler eklemek isterseniz, patatesli harcın içine havuç, kabak veya mantar ekleyebilirsiniz.
Böreğinizi daha doyurucu hale getirmek isterseniz, patatesli harcın içine kıyma veya tavuk ekleyebilirsiniz.