Patatesli rulo poğaça tarifi, yapımı kolay ve lezzetine hayran kalacağınız bir tarif. Buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp tüketebileceğiniz bu poğaça, kahvaltıların vazgeçilmezi olacak. Yumuşacık hamuru ve baharatlı patatesli içi ile damaklarda iz bırakacak. İşte pratik ve nefis tarifi…

Malzemeler

Hamuru İçin:

1 yemek kaşığı ılık su
2 çay kaşığı kuru maya
250 gram tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı yoğurt
1,5 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
5-5,5 su bardağı un

İçi İçin:

2 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kırmızı toz biber

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

Sıcak Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi: Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Sıcak Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi: Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi

Yapılışı

İç Harcı Hazırlayın: Patatesleri haşlayıp suyunu süzün. İçine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyip iyice ezin. Karışımı krema sıkma torbasına koyup hazırlayın.

Hamuru Hazırlayın: Yumuşamış tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın. Üzerine ılık su ile mayayı ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ilave edin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Poğaçaları Şekillendirin: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Merdane ile bezeleri oval şekilde açın. İç harcı koyup rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.

Mayalandırma ve Pişirme: Poğaçaların üzerine örtüp yarım saat tepside mayalandırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile çizin. 180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin.

Servis: Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun!

Patatesli rulo poğaça tarifiyle kahvaltılar artık daha lezzetli! Yumuşacık ve çıtır çıtır bu poğaça, ağızları tatlandıracak. Buzluğa atıp istediğiniz zaman çıkarıp tüketeceğiniz bu lezzet, misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir seçenek. Kahvaltılarda, çay saatlerinde veya canınız her istediğinde bu pratik tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Bu tarif ile sofralarınıza nefis bir lezzet katarken, sevdiklerinizi de mutlu edeceksiniz. Deneyin ve bu eşsiz tadı keşfedin. Şimdiden afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar