Ev yapımı çizik irmik tatlısı tarifi ile mutfağınızda tatlı bir rüzgar estirin. Pratik ve lezzetli bu tarif, tatlı severleri kendine hayran bırakacak. Ağızda dağılan, şerbetli ve kıyır kıyır çizik irmik tatlısı tarifi ile tatlıya dair tüm beklentilerinizi karşılayın. Bu tarif ile misafirlerinizi şaşırtacak, kendinizi şımartacaksınız! İşte en kolay ve lezzetli tarifi...

Enfes şerbeti ve yumuşak hamuru ile çizik irmik tatlısı, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Kolay yapılışıyla, pratik lezzet arayanların tercihi. Yepyeni bir lezzet deneyimi için çizik irmik tatlısı tarifi burada! Ağızda dağılan, kıyır kıyır bu tatlı ile damaklarınız şenlenecek.

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
125 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı veya margarin

İçi İçin:

Hazırladığımız hamurun üçte biri
2 silme yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Üzerini Bulamak İçin:

Yeteri kadar irmik

Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu

Yapılışı:

1. Hamurun Hazırlanması:

Un dışındaki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
Kontrollü olarak un ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hamurun üçte birini ayırarak ceviz ve kakao ekleyip yoğurun.

2. Şekil Verme:

Sade hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta silindir şekli verin.
Hamuru genişletip açın.
Kakaolu iç harçtan bir parça alıp silindir şekli vererek hamurun ortasına yerleştirin.
Kenar kısımlarını kapatıp hamurun her yerini irmikle kaplayın.
Bıçakla üzerine dört tane verev çizikler çizin ve minik dilimler şeklinde hazırlayın.

3. Pişirme:

Sadece 3 Malzemeyle Balkanların Efsane Tatlısı: Üsküp Usulü Kaymaçina Tarifi Sadece 3 Malzemeyle Balkanların Efsane Tatlısı: Üsküp Usulü Kaymaçina Tarifi

Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak kızarana kadar pişirin.

4. Şerbetin Hazırlanması:

Su ve şekeri ocakta orta ateşte kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 15 dakika daha kaynatın.
Sıcak tatlıya, ilk sıcağı çıkan şerbeti her yerine gelecek şekilde dökün.
Tatlıyı 1 saat dinlendirdikten sonra servis edin.
Ağızda dağılan, kıyır kıyır çizik irmik tatlısı tarifi ile sofralarınıza lezzet katın. Bu nefis tarif, misafirlerinizi şaşırtacak ve sizlere tatlı krizlerinde en lezzetli çözümü sunacak. Afiyet olsun!

Püf Noktası:

Hamuru yoğururken un miktarını kontrollü ekleyin, fazla un eklemek hamurun sertleşmesine neden olabilir. Şerbetin sıcak tatlıya dökülmesi, tatlının daha iyi çekmesini sağlar.

Bu lezzetli tatlıyı denemek için malzemeleri hazırlayın ve mutfağınıza tatlı bir rüzgar estirin. Tatlı severlerin vazgeçilmezi olacak bu tarif ile hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartın!

Muhabir: Mihriban Koçaker