MALZEMELER

SOSU İÇİN:

1 adet maden suyu

¾ su bardağı süt

¾ su bardağı yoğurt

½ su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

İÇ HARCI:

300 gram beyaz peynir

100 gram lor

5 adet yufka

HAZIRLANIŞI

Sosu bir kaseye alarak güzelce çırpın ve kenara alın. Fırın tepsisini sıvı yağ veya tereyağ ile yağlayın ardından ilk yufkayı bütün halinde tepsiye serip kenarlarını düzeltin. Başka bir yufka alarak büyük parçalara ayırın ve ilk yufkanın üzerine yerleştirin. Ardından bir kaşık yardımıyla sostan dökün ve peynirleri karışırarak hazırladığınız peynirli iç harcınızdan serpiştirin. Aynı işlemi bir kenara uygulayın ve son kalan yufkayı yufkayı üzerine koymadan önce kenarlardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın. Böreğin üzerine isteğe göre susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi