Sıcak Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi: Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi Sıcak Yaz Günlerinin Vazgeçilmezi: Yoğurtlu Erişte Salatası Tarifi

Damak çatlatan lezzet
Her ilin kendine has lezzette pide çeşitleri bulunuyor. Etle, peynirle, mantarla, patatesle, sucukla, pastırmayla veya karışık olmak üzere çeşitleri saymakla da bitmiyor. Ancak bir pide var ki yerken damaklarınızı çatlatan cinsten. Tokat pidesi hem yapılış şekliyle hem malzemeleriyle diğerlerine adeta fark atıyor.

Düğünde, cenazede, altın gününde bile önemi büyük
Tokat'ta hemen hemen her köşe başında bir pide fırınına rastlamak mümkün. Çünkü pide günün her saati yenmekle kalmıyor düğünlerde, cenazelerde, aile buluşmalarında önemli bir yer kaplıyor. Tokat'ta pazar günü klasiği olarak da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi Tokat Pidesi.

Ev hanımları iç harcını hazırlayıp fırına gönderir
Tokat Pidesi ile ilgili geçmişten günümüze gelen bir de gelenek var. Halen birçok evde pidenin iç malzemesi ev hanımları tarafından itinayla hazırlanarak iç harç ve yağ pide fırınına pişmek üzere gönderiliyor. Burada pide fırınında hazırlanıp pişirilen pideler alınarak hemen eve getirilir ve sıcak sıcak servi edilir.

En orjinali çökelekli pide
Tokat'ta da birçok çeşidi yapılan pidenin Tokat'a has olan orjinali ise çökelekli pidedir. Çökelek maydanoz ve yeşil soğan ile hazırlanan karışım hamura döşenir kenarları katlanıp uzun bir şekilde pide fırınına verilir. Daha sonra yağlanarak servis ediliyor.

Editör: Haber Merkezi