Tokat Bedestenlioğlu Mahallesi'nde, denizli caddesi ada 2016 parsel üzerine konulan trafo binası, mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Mahalle sakinlerinden Sami Nasip, bu alanın çocuk parkı olarak kullanılacağını düşündüklerini belirterek yaşadıkları hayal kırıklığını dile getirdi.

"Park Alanı Olacaktı, Trafo Geldi"
Eski kooperatif başkanı Sami Nasip, 2010 yılında belediyeye terk edilen arazinin çocuk parkı yapılmak üzere ayrıldığını ve bu alana trafo yerleştirilmesinin büyük bir hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. "Burası 1700 metrekarelik bir park alanı olarak planlanmıştı. Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği bir yer beklerken, itirazlarımıza rağmen trafonun konulmasına anlam veremiyoruz," diye konuştu. Nasip ayrıca, mahalle sakinleri adına belediyeye itiraz dilekçesi verdiklerini, ancak bu dilekçeye yanıt beklemeden işlemlerin yapıldığını dile getirdi.Whatsapp Image 2024 10 12 At 14.40.58 (4)-1

Cüneyt Aldemir: "Yeni Sağlık Kompleksi İle Hizmet Kalitesini Artırıyoruz" Cüneyt Aldemir: "Yeni Sağlık Kompleksi İle Hizmet Kalitesini Artırıyoruz"

Mahalleli Çözüm Bekliyor
Mahalle sakinleri, trafonun henüz hat bağlantıları yapılmadan başka bir yere taşınmasını ve bu alanın yeniden park olarak değerlendirilmesini istiyorlar. "Bu alana çocuk parkı yapılmasını bekliyorduk. Ancak hem çocuklar hem de mahalle için tehlike oluşturabilecek bir yapı inşa ediliyor," diyen Nasip, belediye ve ÇEDAŞ yetkililerinden bir an önce çözüm beklediklerini belirtti.Whatsapp Image 2024 10 12 At 13.07.15

Belediye ve ÇEDAŞ'tan İtiraz Dilekçelerine Cevap
Belediye ve ÇEDAŞ yetkilileri ise durumun yasal prosedüre uygun ilerlediğini ve trafo yerinin belediye meclisi kararıyla belirlendiğini savunuyor. ÇEDAŞ’tan dilekçeye istinaden yapılan açıklamada, "Söz konusu trafo alanı, belediye meclis kararı ile onaylanmış ve yasal askı süresi tamamlandıktan sonra planlar doğrultusunda çalışmalar başlatılmıştır," denildi.

Belediyeden itiraz dilekçesine verilen cevapta ise: "2016 ada, 10 nolu parselin batısında yer alan trafo alanı iptal edilip park alanına dönüştürüldü. Yeni trafo alanı ise güneyde planlandı. İtirazlar değerlendirildi ancak mevcut planın doğru olduğuna karar verildi," şeklinde bilgiye yer verildi.

 
 

 
 

Muhabir: Nurhan İçmez