Tokat’tan İstanbul’a Yolcu Otobüsü Fiyatına Uçak Bileti! Tokat’tan İstanbul’a Yolcu Otobüsü Fiyatına Uçak Bileti!

Kavurma pişirirken etini yumuşak ve daha lezzetli hale getirmek isteyenler 'Soda' yöntemini kullanıyor.

Kurban kesiminden sonra sofralarda yerini alacak olan kavurma, basit gibi görünen fakat bazı püf noktaları bulunan bir yemektir. Kavurmada etlerin lokum gibi yumuşacık olması için eti pişirirken nelere dikkat etmek gerektiği önemli.
Lokum gibi yumuşacık et kavurma için tuzu ve baharatının doğru zaman da atılması ve olması gereken sürede pişmesi kavurma da önemli noktalardır. Etini daha yumuşak ve hızlı pişirmek isteyenler maden suyu kullanıyor. 
Tokat Haberkavurma (4)

İşte tüm detaylarıyla sodalı kavurma tarifi:
1 kg dana kuşbaşı
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tokat Haberkavurma (1)

Sodalı Kavurma nasıl yapılır?
Isınan tavanın içerisine kuşbaşı doğranmış etimizi alalım ve rengi dönüp kendi suyunu çekinceye kadar kavuralım.
Suyunu çektikten sonra maden suyunu ilave edelim. Karıştırdıktan sonra tereyağını ve sıvı yağı ekleyip tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Maden suyunu çektikten sonra tuzunu serpip ocaktan karıştırıp ocaktan alalım.

Muhabir: Mihriban Koçaker