Tarih sizin için ne yazacak diye düşünmek lazım.
Tarih bugünden yazılır, gelecekte okunur.
Umut bağladığımız siyaset, Ankara’ya gönderdiğimiz vekiller.
Bir memleketin en büyük şansı memleketin geleceğini dert edip Ankara’da işleri takip etmesidir.
Memlekete yük olan değil, memleketin yüküne alan siyasetçi kazanır ve kazandırır.
Takip eden Ankara’dan ilinin ihtiyacı olan her şeyi alır.
Geçen hafta Tokat Milletvekili Yücel Bulut ”un kamuoyu ile paylaştığı konular Tokat’ta konuşuldu.
Yücel Bulut, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ı ziyaret etti. Tokat sanayi esnafının uzun süredir beklediği yeni sanayi sitesi projesi, Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerini kapsayan yeni organize sanayi bölgesi kurulması şehrin gündemini değiştirdi.
Milletvekili Yücel Bulut gündem olan paylaşımında “Sanayi esnafımızın uzun süredir beklediği yeni sanayi sitesinin inşası konusundaki gelişmeleri Bakanımızla görüştüm. Projemiz, son aşamaya gelmiş durumda. İnşallah çok yakında ihale edilerek inşaatına başlanacak”
Birinci gündem ne kadar önemli ise ikinci gündem de o kadar önemli bizim için.
Milletvekili Bulut, “Sulusaray merkezli ve Artova ile Yeşilyurt ilçelerini kapsayacak organize sanayi bölgesiyle bu üç ilçemizi kalkındırmayı hedefliyoruz”
Ben pozitif ayrımcılık yaparak, Artova merkezli bir organize sanayi bölgesi kurulmasını tercih ederim. Ne de olsa Artovalıyım.
Sanayi demek istihdam, ekmek, aş, kalkınma, huzur demek olduğunu hepimiz biliyoruz.
Tokat’ın sanayi altyapısının güçlendirilmesiyle istihdam artar, iş imkanları genişler ve şehrimiz ekonomik olarak daha güçlü hale gelir.
Sanayi göçü önler, Tokatlıların doğdukları topraklarda doymayı sağlar. Hatta geri dönüşü tetikler.
Sanayi projeleri kurulduğu yerlere değer katar.
Bulut’un, Yeni Sanayi Sitesi Projesinin ihaleye çıkacağı ve Artova, Yeşilyurt ve Sulusaray ilçelerini kapsayan yeni organize sanayi bölgesi kurulması paylaşımın hemen ardında başka bir gündem daha paylaşıldı.
Yücel Bulut’tan Tokat Ekonomisine Can Suyu: Gümrük Müdürlüğü İçin Bakanlıkla Görüştü”
Tokat Milletvekili Tokat’ın ihracat kapasitesini artırmak ve sanayicilere kolaylık sağlamak amacıyla önemli bir girişimde bulundu. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı makamında ziyaret eden Milletvekili Bulut, şehrin ekonomik büyümesine katkı sunacak Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması gerektiğini dile getirdi. Talepleri dikkatle değerlendiren Bakan Bolat, sürecin başlatılması için talimat verdi.
MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ı ziyaret ederek, Tokatlı müteşebbislerin en büyük ihtiyaçlarından biri olan gümrük hizmetlerinin şehirde sunulmasını talep etti. Bakan Bolat, bu talebi olumlu değerlendirerek, ön çalışmaların başlatılması için yetkililere talimat verdi.
Sanayi var, gümrük yok olmaz, ikisi birlikte olması lazım.
Tokat Havalimanımız tüm lojistik operasyonlar için müsait.
Tokat, ihracat konusunda potansiyeli yüksek olmasına rağmen, sanayiciler gümrük işlemleri için, yıllardır farklı illere gitmek zorunda kaldı. Bu durum hem maliyetleri artırdı hem de zaman kaybına yol açarken aylık açıklanan ihracat rakamlarında Tokat hep altta kaldı.
Gümrük Müdürlüğü’nün kurulması, Tokat ekonomisine büyük katkı sağlar. Hem mevcut ihracatçılar için maliyetleri azaltır hem de yeni yatırımcıları bölgeye çekerek, Tokat’ı ihracat alanında daha güçlü bir konuma taşır. Tokatlı ihracatçılar işlemlerini doğrudan şehirde gerçekleştirebilir, böylece lojistik süreçler hızlanır, iş gücü kayıpları azalır ve işletmeler daha verimli çalışır..
Bulut’un, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Tokat’a Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kışlası mı Geliyor?” ifadeleri heyecan oluşturdu.
Eski Tokat havalimanın yerine Savunma Sanayi yatırımı yapılarak, İHA Birliği kurulmasının düşünüldüğünü öğrendim.
Şehrin ekmeğini büyütmek adına paylaşılan bu konular şehri mutlu etti mi, etti.
Umuttan haber ver, "Umut varsa dünyayı vur sırtıma" yazımı hazırlıyorum.
Ankara’dan gelen her müjde bizi şehrimiz adına daha fazla umutlandırıyor.
Tokat’ta ki yerel idareciler de Ankara’dan gelen proje, plan, bütçe ne varsa doğru, hızlı bir şekilde şehrimizin hizmetine sunarsa, bir uyum sağlanırsa, neden olmasın ki…
Tokatlıların işleri takip eden, köylerde ki sorunları dinleyip, nasıl bir çözüm üretebiliriz, arkadaşlarla konuşalım inşallah bir hal yolunu buluruz diyen, Tokat’ta sorunlar nedir söyleyin mecliste, bakanlıkta konuşayım, gündem edeyim diyen bir vekil oldu Yücel Bulut.
Şehrimiz adına Ankara’da her konuda işleri takip eden bir siyasetçi şehir için şanstır, değerlidir.
Vesselam