Osmanlı İmparatorluğu'nun görkemli saray düğünlerinde misafirlere sunulan eşsiz lezzetlerden biri olan Sütlü Badem Çorbası, MasterChef programı sayesinde günümüz mutfaklarına taşınmış durumda. Bu geleneksel çorba, bademin zarif tadını sütün kremsi dokusuyla birleştirerek, sofralarınıza farklı ve otantik bir tat katıyor. İşte, saray sofralarından ilham alınarak hazırlanan Sütlü Badem Çorbası'nın tarifi ve malzeme listesi.

İnegöl Köfte Tarifi: Adım Adım Pratik Yöntem İnegöl Köfte Tarifi: Adım Adım Pratik Yöntem

Sütlü Badem Çorbası, özellikle 1539 yılında Bayezid ve Cihangir'in sünnet düğünü ziyafetinde misafirlere ikram edilen ve o günden bu yana popülerliğini koruyan bir çorbadır. Osmanlı saray mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri olan bu çorba, kendine has tadı ve sağlıklı özellikleriyle dikkat çeker.

Malzemeler:

130 gram kavrulmamış badem
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
3 su bardağı su
Tuz, karabiber, muskat (isteğe bağlı miktarlarda)
Üzeri için yarım çay bardağı file badem ve 1 tatlı kaşığı tereyağı

Tarif:

Bademleri bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin. 15-20 dakika bekletin.
Bademler yumuşayınca, suyunu süzüp kabuklarını soyun.
Kabukları soyulan bademleri mutfak robotunda un haline gelene kadar çekin.
Tereyağını bir tencerede eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan una, badem ununu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Yavaş yavaş sütü ekleyin ve topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Ardından suyu, muskat rendesini, tuzu ve karabiberi ekleyip kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirin.
Çorbayı ocaktan almadan önce, file bademleri ayrı bir tavada tereyağı ile hafifçe kavurun.
Çorbayı servis kâselerine aldıktan sonra üzerine kavrulmuş bademleri serpiştirin.

Osmanlı saray mutfağının gizli kalmış lezzetlerinden biri olan Sütlü Badem Çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde içimi ısıtan, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. Bu tarifi deneyerek, sofranıza tarihi bir dokunuş katın ve sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın.

Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar