Tokat'tan Lezzet Sırrı: Asma Yaprağı Sarmasını Taze Tutmanın Püf Noktaları Tokat'tan Lezzet Sırrı: Asma Yaprağı Sarmasını Taze Tutmanın Püf Noktaları

İnegöl köfte, Türk mutfağının en sevilen ve tanınan köfte çeşitlerinden biridir. Hem lezzetli olması hem de pratik hazırlanışıyla sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan İnegöl köfteyi evinizde yapmak isterseniz, işte adım adım pratik bir tarif:

Malzemeler:

500 gram dana kıyma
1 orta boy soğan
1 dilim bayat ekmek (veya galeta unu)
Yarım su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber (isteğe bağlı)
Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Zeytinyağı (köfteleri kızartmak için)

Yapılışı:

İlk olarak bir kaseye dana kıymayı alın. Soğanı rendeleyin ve kıyma ile birlikte kaseye ekleyin.
Bayat ekmek dilimini sıcak suyla ıslatın. Eğer galeta unu kullanacaksanız, direkt olarak kıyma karışımına ekleyebilirsiniz.
Islattığınız ekmek dilimini kıyma ve soğan karışımına ekleyin. Ardından tuz, karabiber, kimyon, pul biber ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi de kıymaya ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayın.
Tavaya zeytinyağını alın ve köfteleri önlü arkalı olacak şekilde kızartın. Köfteler altın rengini alana kadar pişirin.
Kızaran köfteleri fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu serili bir tabağa alın.
İnegöl köfteleri sıcak olarak servis yapın. Yanında pilav, yeşillik salata veya cacık gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz.

İnegöl köfte tarifiyle, Türk mutfağının eşsiz lezzetini kolayca evinizde hazırlayabilirsiniz. Bu pratik tarifle, sevdiklerinizi lezzetli bir köfte ziyafetiyle buluşturabilir ve sofralarınıza keyifli bir tat katabilirsiniz. Afiyet olsun!

Muhabir: Burhan Arar