Tokat'ta bolca yetişen ve tezgahlarda yerini alan madımak otu, geçen yıl 30 TL'den satılırken bu sezon fiyatı 60 TL'ye çıktı. Tokat'ın plaka numarası olan 60'ı fiyatta gören vatandaşlar, "Madımakta plakayı bulduk" esprileriyle duruma tepki gösteriyorlar.Aw913678 15 (1) Tokat Haber

Tokat Kebabının lezzet iksiri: Kebapçı yağı Tokat Kebabının lezzet iksiri: Kebapçı yağı

Madımak Otunun Faydaları

Sağlık Bakanlığı tarafından tıbbi bitki listesine alınan madımak otu, 2024 yılı hasat sezonuna girdi. Farklı bölgelerde çorba ve yemek olarak tüketilen madımak, A, C, E ve K vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, magnezyum, ve demir gibi mineraller içeriyor. Tokat'ta bolca yetişen madımak otu, vatandaşlar tarafından doğal bir şifa kaynağı olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, madımak otunun Bakanlık tarafından tescillenmesi, Tokat için gastronomik önemini daha da artırdı.Aw913678 11 (1) Tokat Haber

Tokat'ın Yöresel Lezzeti: Madımak Yemeği Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg madımak
  • 200 gr kıyma veya pastırma
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı çemen
  • 1 su bardağı kalın bulgur
  • 2 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • KırmızıbiberB8Be3D85 627F 49B1 B8B0 6Edc9921F278 (1) Tokat Haber

Hazırlanışı: Madımaklar temizlenip yıkanır ve suyu süzülür. İnce ince doğranan madımaklar, tereyağında eritilmiş soğan ve kıyma ile kavrulur. Bulgur, çemen, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenir. Yeterince su ilave edilip, madımaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

 

Aw621491 01 (1) Tokat Haber

Muhabir: Burhan Arar