Tokat'ın Zile ilçesine özgü olan yüzyıllardır aynı yöntemlerle üretilen Zile Kömesi, yerel halkın damak zevkine hitap ederken aynı zamanda sadece bir tatlı değil, aynı zamanda bir kültürel miras olma özelliğine sahip. 

Köme

Gastronomi alanında dikkat çeken Tokat mutfağının en lezzetli yiyeceklerinden biri Zile kömesidir. Tokat'ın Zile ilçesine özgü bu geleneksel tatlı, Narince üzümünden elde edilmiş olan şıra, buğday nişastası ve un karışımından meydana gelen hasuda ile kaplanan, içerisinde ipe dizili olan cevizler bulunan bir tatlı türüdür.

Lezzet Ormanda yaptığı şaka ile kısa süreli şok yaşattı! Lezzet Ormanda yaptığı şaka ile kısa süreli şok yaşattı!

Dubai

Son zamanlarda popüler olan Dubai Çikolatası, eleştirileri de beraberinde getirirken geleneksel ve yöresel tatlıların önemini bir kez daha ortaya koydu. Sosyal medyada video içerik üreticisi olan 'mamedin50tonu' adlı sayfanın sahibi Mehmet Yılmaz, bir video ile dikkat çekti. Videoda elinde köme ile canlandırma yapan Yılmaz, 'Millet cayır cayır Dubai çukulatası yerken benim elimde köyden gelen cevizli sucukla yaşadığım garibanlık' yazısı dikkat çekti. 

Ekran Görüntüsü 2024 10 20 102215

İçerik üreticisi Dubai çikolatasının pahalılığına dikkat çekti ancak bu video kültürel miras olan kendi lezzetlerimize verdiğimiz değeri düşündürdü. 

Muhabir: Mihriban Koçaker