Köy2-1

Tokat'ın doğal güzellikleri ve yaylalarıyla; yayla ve dağcılık turizmi içinde çok uygun doğal şartlara sahip olan Almus ilçesinin doğal güzellikleri göz dolduruyor.

Köy3

Almus'ta  özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde ilçeyi çevreleyen yayla ve dağlarda el değmemiş bakir bir doğayı yaşama imkânı bulabilirsiniz. Piknik ve mangal için çok uygun açık alanlarda tamamen doğal beslenme ile yetiştirilmiş kuzu ve dana etlerinden tadabilirsiniz. Dilerseniz Almus baraj gölünün hiçbir sanayi artığı bulunmayan sularında yetişen balıklardan ızgara yapabilirsiniz.

Köy4

Doğasıyla mest eden Almus'un köyleri de her mevsim ayrı bir güzellik sunuyor. Tokat il merkezine 70 kilometre, Almus ilçe merkezine 34 kilometre uzaklıktaki Gümelönü köyü bunlardan biri. Köy, 1916 kayıtlarında Çerkes Tomara, 1946 kayıtlarında Gömelönü olarak geçmektedir.

Karadeniz bölgesini tehdit ediyor: Mahalleli mücadele başlattı! Karadeniz bölgesini tehdit ediyor: Mahalleli mücadele başlattı!

Köy6

Almus ilçesinin yemyeşil doğasıyla bezenmiş Gümelönü köyü, adeta bir doğa harikası! Yeşilırmak Nehri’nin serin sularının yanından uzanan bu köy, tertemiz havası ve huzur dolu manzaralarıyla görenleri büyülüyor. Köyde yaşayan insanlar ise sıcakkanlı ve misafirperverliğiyle biliniyor. Burada her adımda dostça bir gülümsemeyle karşılanmak, doğanın tadını çıkarmak mümkün. 

Muhabir: Mihriban Koçaker