Tokat’ta 150 dönüm arazide karpuz üretimi yapan Mehmet Kutsal, bir tır dolusu karpuzu Zile ilçe merkezinde halka ücretsiz olarak dağıttı. Karpuz dağıtımı duyulur duyulmaz vatandaşlar meydanı doldurdu ve tırın etrafını çevreledi. 45 dakika içinde 17 ton karpuz tükendi. Karpuz veriminin yüksek olması nedeniyle Eylül ayında yeniden karpuz dağıtımı yapacağını belirten Kutsal, bu hayırseverliğiyle büyük takdir topladı.

Mehmet Kutsal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu bölgede 150 dönümde karpuz ekiyoruz. Erbaa ve Yozgat dahil toplamda 300 dönüm karpuz ekimimiz var. Karpuzları dağıtmak içimizden geldi. Kendi mahsulümüz olduğu için halkımızın faydalanmasını istedik. 17 tona yakın karpuzu dağıttık ve biz de çok memnun olduk, devamı da gelecek. Bu kadar talep göreceğini beklemiyorduk. Biz de heyecanlandık, vatandaş da heyecanlandı. 45 dakikada 1 tır karpuz bitti. Aracı meydana çektiğimizde bu kadar yoğun ilgi olacağını tahmin etmiyorduk. Hiçbir beklentimiz yok, tamamen hayır yapmak amacıyla dağıttık. Daha tarlada toplanacak 50 dönüm karpuzumuz var. Eylül ayında bir daha dağıtmayı düşünüyoruz. Alamayanlar yesin diye dağıttık."

Mehmet Kutsal’ın bu hayırseverliği, hem bölgedeki karpuz üretiminin ne denli verimli olduğunu gözler önüne serdi hem de vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Karpuzları ücretsiz olarak halka sunması, özellikle yaz aylarında serinlemek ve sağlıklı beslenmek isteyenler için büyük bir fırsat oldu. Eylül ayında yapılacak ikinci dağıtım da şimdiden büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor.