TFF 3. Lig 1. Grup ikinci hafta maçında, tarihi bir seyirci rekoru kırılarak 41 bin 300 kişinin izlediği karşılaşmada Bursaspor, kendi sahasında Tokat Belediye Plevnespor'u 3-0 mağlup etti. Ancak maç sonrasında, Tokat ekibinin attığı bir golün yan hakem tarafından ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi tartışmalara yol açtı. Pozisyonun ofsayt olmadığına inanan birçok futbolsever, sosyal medya üzerinden tepki göstermeye başladı. Maç görüntülerini izleyenler, net bir golün yanlış bir karar ile geçersiz kılındığını belirtti.

Yusuf Tokaç: "Hakkımız Yenildi, Çok Üzgünüz"

Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Yusuf Tokaç, maç sonrasında yaptığı açıklamada ofsayt kararına tepki gösterdi. Tokaç, "Ofsayt olmayan bir pozisyonda yan hakemin verdiği saçma bir karar, bizim için çok önemli olan bir golü iptal etti. Mücadelemiz boyunca hakkımızın yenmeyeceği bir karşılaşma istedik. Ama yan hakem, ofsaytla ilgisi olmayan bir pozisyonda bayrağı kaldırdı. 1-0’lık avantajımızı elimizde tutarken, bu karar moralimizi bozdu. Görüntüleri defalarca izledik, çok üzgünüz. Çok bariz ve değerli bir gol iptal edildi." ifadelerini kullandı.

Bekir Atılgan: "Kıdemsiz Yardımcı Hakem Taraftardan Etkilendi"

Tokat Belediye Plevnespor Basın Sözcüsü Bekir Atılgan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Müsabakanın kıdemsiz yardımcı hakemi Ahmet Emre Akbulut, 45 bin Bursaspor taraftarının baskısı altında bariz golümüzü ofsayt gerekçesiyle iptal ettirdi. Bu durum futbol adına üzücü." dedi.

Gözlemci Kemal M. Serbes: "Karar Yanlıştı, Raporuma Yansıtacağım"

Maçın gözlemcisi Kemal M. Serbes ise maç sonrası yaptığı değerlendirmede, ofsayt kararının yanlış olduğunu belirterek, "Bu hatalı kararı raporumda belirteceğim ve hakeme vereceğim puana olumsuz yansıtacağım." dedi.

Tokat Belediye Plevnespor, bu görüntüler ve hakem hatasıyla ilgili olarak TFF’ye resmi şikayette bulunacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Muhabir: Burhan Arar