Tokat'ın verimli topraklarında yetişen sebzeler, lezzeti ve kalitesiyle Türkiye'nin dört bir yanından gelen talepleri karşılamaya devam ediyor. Bu lezzetin sırrı ise hem iklim koşullarında hem de Tokat'ın eşsiz tarım geleneğinde saklı. Özellikle Antalya bölgesiyle karşılaştırıldığında, Tokat sebzelerinin farkı hemen hissediliyor.

Tokat'ın İklimi ve Toprağı Lezzet Farkını Yaratıyor

Antalya, Türkiye'nin sebze üretiminde önemli bir yere sahip olsa da Tokat'ta yetişen ürünler, damaklarda farklı bir iz bırakıyor. Tokat'ın iklimi ve toprağı, sebzelerin daha yoğun bir aroma ve lezzet kazanmasına katkıda bulunuyor. Antalya’dan da sebze aldıklarını belirten tüccar Abdullah Kıraç, "Antalya sebzesi de kaliteli ama Tokat'ın sebzelerindeki lezzet bir başka. Tokat’taki sebzelerin tadı, doğallığı ve kalitesi başka hiçbir yerde bulunmaz," dedi.Whatsapp Video 2024 08 10 At 17.54.08 Frame At 0M50S

Tokat Sebzesi: Doğal ve Aromatik

Tokat'ta yetişen sebzelerin, doğal yöntemlerle ve minimum kimyasal kullanımıyla üretilmesi, bu lezzet farkını açıklıyor. "Antalya’dan aldığımız ürünler daha büyük çaplı üretimlerin sonucu ama Tokat sebzesi hem aromasıyla hem de doğallığıyla tercih sebebimiz," diyen Kıraç, Tokat’ın sebzelerinin sadece lezzet değil, aynı zamanda sağlık açısından da avantaj sağladığını belirtti.

Muhabir: Burhan Arar