Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik Beldesi sınırlarında, Gemoso Fındıklı mevkiinde orman yangını çıktı. Yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığı ve kamışlık mevkiine doğru ilerlediği bildirildi. Yangın haberini sosyal medya üzerinden paylaşan CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, olayın ciddiyetine dikkat çekerek, bölgedeki orman ekipleri ve köylülerin yangına büyük bir özveriyle müdahale ettiğini belirtti.

Reşadiye Yangın

Vekil Durmaz’ın Açıklamaları

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangınla ilgili şunları söyledi: “Reşadiye ilçemize bağlı Çevrecik Beldemiz sınırlarında Gemoso Fındıklı mevkiinde orman yangını çıktığını öğrendik. Şu an rüzgarın etkisiyle kamışlık mevkiine doğru ilerliyor. Orman ekipleri ve köylü vatandaşlarımız büyük bir özveriyle müdahale ediyor ama takviye müdahale için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bir an önce yangının söndürülmesini temenni ediyoruz. Geçmiş olsun.”

Reşadiye Yangın1

Kaymakam Ahmet Tan'dan Kızılcaören'e Çıkarma Kaymakam Ahmet Tan'dan Kızılcaören'e Çıkarma

Yangının Yayılma Hızı Endişe Veriyor

Yangının, bölgedeki rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam ettiği ve yerleşim yerlerine yaklaşabileceği endişesi mevcut. Ekiplerin yoğun müdahalesi sürerken, çevre ilçelerden de takviye ekiplerin sevk edilmesi bekleniyor.

Reşadiye Yangın3

Reşadiye Yangın4

Muhabir: Mihriban Koçaker