AK Parti Tokat Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Cüneyt Aldemir, Soğukpınar Mahallesi'nde düzenlenen el sanatları sergisini ziyaret etti. 

Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nin Kazananı Esila Mayadağ Oldu Red Bull Dance Your Style Türkiye Finali’nin Kazananı Esila Mayadağ Oldu

Kadınların el emeği ve yeteneklerini sergilediği bu etkinlikte emeği geçenleri tebrik eden Aldemir, bu el işi ürünlerin hem bölgenin kültürel mirasına katkıda bulunduğunu hem de kadınların ekonomik ve sosyal yaşama daha aktif katılımını sağladığını vurguladı.

KADININ GÜCÜ DE EMEĞİ DE BU SERGİDE 
Cüneyt Aldemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Tokat’ta ilk kez muhtarlık bünyesinde kadınlara yönelik açılan ve yaklaşık bir yıldır devam eden el sanatları, iğne oyası, dikiş nakış (mefruşat) kursunun sergisini ziyaret ettik. Sergide, emek ve el becerilerinin en güzel örneklerini görme fırsatı bulduk. Tüm kursiyerleri ve bu güzel projeye öncülük eden Soğukpınar Mahallesi Muhtarlığımızı yürekten tebrik ediyorum. Kadınlarımızın gücünü ve yeteneklerini sergiledikleri bu harika etkinliğe tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum.”
Sergide, kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı çeşitli el sanatları eserleri, iğne oyası, dikiş nakış gibi çalışmalar sergilendi. Ziyaretçiler, bu emek yoğun eserleri yakından inceleme fırsatı buldu ve sanatçı kadınlarla sohbet etti. Serginin sonunda Aldemir, kadınların bu tür projelere olan ilgisinin artmasının, toplumun genel refahına büyük katkı sağladığını belirtti.

Muhabir: Mihriban Koçaker