Kullanıcılar, platforma erişimde sorun yaşarken, "Instagram çöktü mü?" sorusuna yanıt arıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Instagram'a Erişim Engeli Getirildi
Bu sabah popüler sosyal medya platformu Instagram'a erişim sağlayamayan kullanıcılar, "Instagram çöktü mü?" sorusuna yanıt aradı. BTK'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Instagram'a erişim engeli getirildi. Yapılan son dakika açıklamasında, "Instagram katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" denildi.

Taziye Mesajına Engel
31 Temmuz tarihinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya uygulaması Instagram üzerinden İsmail Haniye'nin ölümü ile ilgili bir taziye mesajı paylaşmıştı. Ancak Instagram, bu paylaşıma erişim engeli getirdi. Altun, X hesabında yaptığı açıklamada, "Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullandı.

BTK'dan Açıklama
BTK, Instagram'a getirilen erişim engelinin nedenini detaylandırarak katalog suçlara uyumsuzluk olarak belirtti. BTK, "Instagram, platformunda yayımlanan içeriklerin katalog suçlar kapsamında olduğu tespit edildiğinden erişime kapatılmıştır," dedi.

Sosyal Medyada Tepkiler
Erişim engeli haberi sosyal medya kullanıcıları arasında hızla yayıldı. Kullanıcılar, kararın sansür olarak değerlendirildiğini ve sosyal medya platformlarının ifade özgürlüğüne yönelik bir tehdit oluşturabileceğini belirttiler.

Trakya Üniversitesi öğrencilerinden TEKNOFEST başarısı Trakya Üniversitesi öğrencilerinden TEKNOFEST başarısı

 
 

Kaynak: BÜLTENLER