Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin 13. Olağan Genel Kurulu, TES-İŞ Sendikası toplantı salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti. Genel kurulda, derneğin faaliyet ve denetim kurulu raporları ile önceki yönetim faaliyetleri oy birliğiyle kabul edildi.

Bakan Yerlikaya'dan denetim raporu... 3 milyon araç denetlendi Bakan Yerlikaya'dan denetim raporu... 3 milyon araç denetlendi

Başkanlık yarışında Anadolu Ajansı (AA) Haber Kameramanı İbrahim Kördemirci ile mevcut başkan Aytekin Polatel karşı karşıya geldi. 400 üyenin oy kullandığı seçimde Polatel, 237 oy alarak 4. kez başkan seçildi. İbrahim Kördemirci ise 159 oyda kaldı, 4 oy geçersiz sayıldı.

Polatel’in başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Muhammet Kılınç, Erhan Hoşgör, Mustafa Soybaş, Ahmet Yukuş, Ahmet Akpolat, Ümit Yalman, Mustafa Kara, Sipan Turgut, Hakan Dündar, Gazi Taş, Alican Ocak, Gökhan Bektaş ve Haluk Yavuzhan yer aldı.

Seçim sonuçlarının ardından Polatel ve Kördemirci, dostane bir şekilde hatıra fotoğrafı çektirdi. Polatel, sonuçların açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada tüm üyelere teşekkür ederek seçimin adil ve demokratik bir ortamda geçtiğini vurguladı.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin resmi X hesabından da şu açıklama yapıldı: “Türkiye Haber Kameramanları Derneği 13. Olağan Genel Kurulumuzu bugün tamamladık. Aytekin Polatel 237 oy ile 4. kez derneğimizin başkanı seçildi. Demokratik yarış için tüm dernek üyelerimize teşekkür ederiz.”

Muhabir: Burhan Arar