Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan yayla çorbası, hem pratik hem de oldukça lezzetli bir çorba tarifidir. Gerek öğle yemeğinde gerekse akşam yemeğinde, günün her saatinde rahatlıkla tüketilebilen yayla çorbası, her damak zevkine hitap ediyor.

Yayla çorbası, genellikle pirinç ile yapılıyor ve misafir sofralarının baş tacı oluyor. Üzerine yakılan tereyağı ve nane ile sunulan yayla çorbası, lezzetinin yanı sıra hafifliğiyle de tercih ediliyor.

Yayla Çorbası Tarifi Malzemeleri:

Tokat Kebabını 24 ayar altın ile kapladı! Tokat Kebabını 24 ayar altın ile kapladı!

7 su bardağı su
4 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı yoğurt
2 çay kaşığı tuz
Kuru nane

Yayla Çorbası Yapılışı:

Tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra pirinçleri ekleyin.
Ayrı bir kapta yumurta, un ve yoğurdu çırpın.
Pişen pirince bu karışımı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Pişirme esnasında bir tutam kuru nane ekleyin.
Çorba yaklaşık 10 dakika piştikten sonra altını kapatın ve tuzunu ekleyin. Yoğurdun kesilmemesi için tuzu pişme sırasında eklemeyin.
İsteğe bağlı olarak tereyağı ve nane ile servis yapabilirsiniz.

Bu tarif, yayla çorbasının püf noktalarına dikkat ederek hazırlanmalıdır. Yoğurt çorbasının kesilmemesi için tuzu en son eklemek ve yoğurt karışımını çorbanın sıcaklığına alıştırmak önemlidir. Afiyet olsun!

Muhabir: Murat Onur