Tokat'ta toplanan bağ yaprakları birçok aşamadan geçtikten sonra paketlenerek pazara sunuluyor. Kendine has aromasıyla ünü sınırları aşan Tokat Bağ Yaprağında 2024 yılı hasadı Mayıs ayında başlayacak.
Türk mutfağının lezzetlerinden yaprak sarmasının ana malzemesi olan üzüm yaprağı Tokat'ta Mayıs ayında özenle toplanıyor. Tek tek toplanan bağ yaprakları salamura yapılmak üzere haşlanarak bidonlara basılıyor. Tokat'ta yeni sezon yapraklara az kaldı. Mayıs sonu ve haziran başında ilk sürgünlerden toplanan yapraklar yeni sezonda satışa sunulacak.
Tokat’ın Erbaa ilçesinde de ince, narin ve kendine has aroması ile damaklarda farklı bir tat bırakan bağ yaprağı, yurt içi piyasasının yanı sıra yurt dışından da talep görüyor. 2017 yılında "Erbaa narince bağ yaprağı" adıyla coğrafi işaret belgesi alınan üzüm yaprağı gerek yurt dışına ihraç ediliyor, gerekse büyükşehirlere gönderiliyor.