Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Yıllık Değerlendirme Toplantısı bugün Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz başkanlığında Rektörlük Senato Odasında Tokat Basını ile gerçekleştirildi.  

Yıl değerlendirmesinde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tazelenme Üniversitesi, Akreditasyon Çalışmaları, Program Güncellemeleri ve Sektör Katkısı, Sosyal Transkript Uygulaması, Siber Güvenlik Laboratuvarı, Mesleki Eğitim ve Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu, Yeni Bölüm ve Fakülteler, Tarımsal Projeler ve Kurutma Serası, Uluslararasılaşma ve Ortak Projeler, Teknoloji Atölyesi ve TarımFest, Hastane ve Sağlık Hizmetleri, Yenilenebilir Enerji ve Teknokent, Sosyal ve Toplumsal Katkı, Gök Medrese ve Kültürel Faaliyetler gibi konu başlıklarında önemli açıklamalar yaptı.  

Togü3-1ÜNİVERSİTE HASTANESİNE BU YIL KAZANDIRILAN CİHAZLAR 

Tokat Belediyesi 2025 Takvimine Gazeteci-Yazar Özbilgin’den Eleştiri Tokat Belediyesi 2025 Takvimine Gazeteci-Yazar Özbilgin’den Eleştiri

Üniversitede aslında birçok yeniliği de gerçekleştirdiklerini anlatan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversite hastanesine kazandırılan ve kazandırılacak olan cihazlardan bahsetti. Rektör Yılmaz söze hastane bünyesine geçtiğimiz aylarda kazandırılan ve kanser taramaları için kullanılan PET Cihazı ile başladı. Yılmaz, “Hastanemizde biliyorsunuz arkadaşlar PET cihazı gerçekten şehrimizin, yöremizin en büyük ihtiyaçlarından birisiydi. Bunu alarak şu anda çevre illerden o cihazdan hizmet almak için gelen insanlar var. Çünkü yeni teknoloji bir cihaz olduğu için bu güzel bir kazanım oldu. Sadece bu değil aslında. Bununla birlikte sadece 2024 yılı içerisinde üniversite hastanemize kazandırdığımız birkaç cihazdan da bahsetmek istiyorum. Temel hedefimiz şu. Tokat'ta yaşayan insanların cihaz eksikliğinden kaynaklı bir başka şehre gidiyorsa bunun önüne geçmek. Bizde uzmanlı olan hocalar varsa, hangi cihaza ihtiyacımız varsa o cihazı alma gibi bir hedef belirledik. Cihazı belirlerken de rektör yardımcımızın başka anlamda bir komisyon oluşturarak buna karar verdik. Bu sene kazandırdığımız cihazlar PET cihazı dışında, hastanemizde kemik yoğunluğu ölçüm cihazı, aldık. Akciğer kanseri erken tanı cihazı olan endobronşial ultrason cihazını hastanemize kazandırdık. Yine nükleer tıp radyoaktif tedavi hizmet vermeye başladı. Tıbbî onkolog üniversitemizde yoktu. Tıbbî onkolog görevlendirildi ve kemoterapi ünitesi yeniden aktif olarak çalışmaya başladı. Yine ileri düzey endoskopi cihazı alındı. Yine kadın hastalıkları bölümüne 3 adet doplerli ultrason cihazı kazandırdık. Genel cerrahi bölümler ise 2 adet 4K görüntü kalitesine sahip laparoskobi  üniversite hastanemize kazandırmış olduk. Bunu şunun için önemsiyoruz. Yani şehrimizde bulunan hastalarımıza, vatandaşlarımıza rektör olarak hangi cihaza ihtiyaçları varsa bunu üniversitemize kazandırma noktasında çalıştığımızı bilmenizi isterim.” diye konuştu.  

ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE HASTA KAYIT CİHAZI DÖNEMİ  

Üniversite hastanesinde yeni bir uygulamayı duyuran TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Tabii hastanemizde yeni bir uygulama, iki hafta içerisinde pilot uygulama yapılıyor. Tekrar sizleri davet ederek tanıtımda yapacağız. Yine birçok hastanede olmayan hasta kayıt cihazı. Üniversitemizde bir elemanımız, çalışanımız bir yazılım geliştirdi ve bu yazılıma uygun bir kasa prototipi de yine arkadaşlarımız tarafından çalışılarak gerçekleştirdi. Şu anda yaklaşık 10 tane polikliniğimizde hizmet veriyor ve yazılımlarını da güncelliyoruz, iyileştiriyoruz. Bu şu demek, yani hastaları artık hastaneye geldiği zaman TC kimlik kartlarıyla kartlarını takarak cihaza hasta kayıtlarını yaptırmış olacaklar ve randevu almış olacaklar. Eğer randevuları yoksa tekrar ve sıra varsa kayıt olabilecekler oraya randevularını alabilecekler yoksa ileri tarihli randevu da alabilecekler. Yani bu şu demek Biz insanlar randevu alsa bile hastaneye geldiğinde hasta kayıtta tekrar bir kayıt olması gerekiyor idi. Sıra almaları için. Biz bunu kaldırmış olacağız. Yaklaşık 8 tane personelimiz hasta kayıtta. Bu personelimizi de başka yerde değerlendirmiş olacağız. Bu ciddi anlamda bir kolaylık sağlıyor. Şu anda pilot çalışması devam ediyor. Kampüsümüze bir ağız-diş sağlığı polikliniği 5 ünlükten oluşan poliklinik aslında tamamladık. Sağlık Bakanlığından İzin bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı'dan izin gelince hem çalışanlarımıza hem de öğrencilerimize bu diş ünitelerinin merkezi açmış olacağız.” diye konuştu. 

Muhabir: Mihriban Koçaker