Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı öncesinde büyük bir sorun çözüme ulaştı. KYK Kız Yurdu'nda yaşanan kapasite yetersizliği, AK Parti Tokat Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Cüneyt Aldemir'in girişimleri sayesinde nihayet son buldu. Bugün itibariyle, Reşadiye KYK Kız Yurdu'na ek kontenjan başvuruları açılmış durumda ve bu gelişme ilçede sevinçle karşılandı.

Reşadiye’de İngilizce, Bilgisayar ve Okuma Yazma Kursları Başlıyor Reşadiye’de İngilizce, Bilgisayar ve Okuma Yazma Kursları Başlıyor

Gençlerin Yanındayız: Ek Kontenjan Başvuruları Açıldı
AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, gençlerin eğitime olan erişimlerini kolaylaştırmak adına yapılan bu hamleyi büyük bir memnuniyetle duyurdu. Konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:
“Reşadiye'de uzun zamandır gündemimizde olan KYK Kız Yurdu sorununun çözülmüş olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin eğitim hayatlarını sorunsuz bir şekilde sürdürebilmeleri, bizim için her şeyden önce gelir. Bugün itibariyle açılan ek kontenjan başvuruları ile Reşadiye'deki öğrencilerimiz artık konaklama sıkıntısı yaşamadan yeni eğitim-öğretim yılına başlayabilecekler.”

Teşekkür Mesajı: Birlikte Çözüme Ulaşıldı
Aldemir’in yanı sıra AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Avşar da sürece katkıda bulunan yetkililere teşekkürlerini iletti. Avşar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Tokat Valisi Abdullah Köklü, AK Parti Tokat İl Başkanı Ali Özer ve Reşadiye Kaymakamı Ahmet Tan’a teşekkür ederek, sorunun çözülmesinde emeği geçen tüm isimleri takdir etti.

"Eğitim Yatırımlarımız Sürecek"
Aldemir açıklamasında, “AK Parti hükümetleri olarak eğitime yaptığımız yatırımlara devam edeceğiz. Öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Yeni eğitim-öğretim yılı için gençlerimize başarılar diliyorum,” dedi. Reşadiye'deki KYK yurdunda yaşanan kapasite sorununun çözülmesi, öğrenciler ve aileleri tarafından büyük bir rahatlama olarak karşılandı.

 
 

Muhabir: Burhan Arar