Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini yayınladı. "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yer alan listede Tokat'tan bazı firmalar da yer aldı.

Bitkisel yağın bulunmaması gereken ürünlerde bitkisel yağ yer alması ile söz konusu ürünlere kanatlı eti karıştırılması gibi birçok uygunsuzluk belirlenen kontroller sonucunda yayınlanan liste vatandaşta merak uyandırdı. 

Gıda (1)

Tokat'ta yabancı uyruklu üniversite öğrencisi evinde ölü bulundu Tokat'ta yabancı uyruklu üniversite öğrencisi evinde ölü bulundu

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda Taklit ve Tağsiş yapılan gıdalar yayınlandı. Listede Tokat'ta 2 firma taklit ve tağsiş ürün listesinde yer aldı. Buna göre; Erbaa'da Çadır Süt ve Süt Ürünleri firmasına ait tereyağında bitkisel yağ tespit edildi. Erbaa Süt ve Süt Ürünleri firmasına ait Tuzsuz tereyağında Bitkisel Yağ tespit edildi.

Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar arasında ise Turhal'da Kevser Peynir Gıda Sanayii A.Ş. firmasına ait Yarım Yağlı Kahvaltılık Tost Peynirinde Natamisin tespit edilmişti. 

Muhabir: Mihriban Koçaker