Tokat’ta Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kasaplar kıyma çekme mesaisine başladı. Vatandaşlar, kesilen kurbanlık etlerini kıyma yaptırmak için kasaplarda uzun kuyruklar oluşturuyor.

Kurban kesimlerinin ardından Tokat’ta kasapların yoğun mesaisi başladı. Bayramın ikinci gününde vatandaşlar, kurbanlık etlerini kıyma olarak değerlendirmek için kasapların yolunu tutuyor. Kasaplar, kesilen etleri kıyma makinesinden geçirerek vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor. Kıyma çekim ücreti ise 10 TL olarak belirlenmiş durumda.

Dc5Fab18 0Cab 4Ef2 B51A 7330C112A064 Tokathaber

Kasaplarda Yoğunluk Yaşanıyor

Kurban Bayramı'nda kestirdikleri kurbanlıkları veya dağıtılan kurban etlerini değerlendirmek isteyen vatandaşlar, kasaplarda yoğunluk oluşturdu. Özellikle evlerinde kıyma makinesi bulunmayan vatandaşlar, kasapların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Tokat’ta bayramın ikinci gününde kasaplar, dolaplarındaki mevcut etleri boşaltarak müşterilerin taleplerine cevap vermeye başladı.

0929Dd7A 6D5F 402E Aeda 05Be400C81Dc Tokathaber

Etler Usta Ellerde Hazırlanıyor

Vatandaşlar, kestirdikleri kurbanlık etlerini uzman kasaplara getirerek pirzola, bonfile veya kıyma olarak hazırlatıyor. Kasaplar, kıyma makinelerini sürekli çalıştırarak müşterilerin etlerini istedikleri şekilde hazırlıyor. Bazı vatandaşlar birkaç kilo et getirirken, bazılarının onlarca kilo eti kıyma olarak çektirdiği görülüyor.

Be0Cf24B C4E9 4154 857A 87E9Bc8C5406 Tokathaber

Kıyma Çekim Ücreti

Kıyma çekim ücreti, Tokat’ta kasaplar tarafından 10 TL olarak belirlenmiş durumda. Kasaplar, bayram boyunca bu yoğun tempoda çalışarak vatandaşların etlerini en kısa sürede işlemeye çalışıyor.

A746E48B 3Ee5 4E5A A972 0Fa4E720E30E Tokathaber

Bursaspor - Tokat Belediye Plevne Spor Maçında Seyirci Rekorunu Kırdı Bursaspor - Tokat Belediye Plevne Spor Maçında Seyirci Rekorunu Kırdı

Yoğun Mesai Devam Ediyor

Kurban Bayramı boyunca kasapların yoğun mesaisi devam edecek gibi görünüyor. Vatandaşlar, kurban etlerini değerlendirmek için kasaplara gitmeye devam ederken, kasaplar da müşteri taleplerini karşılamak için ellerinden geleni yapıyor. Kurban Bayramı'nın coşkusu ve bereketi Tokat’ta kasapların yoğun mesaisi ile devam ediyor.

Muhabir: Murat Onur