Kendine has aromasıyla lezzete lezzet katan Tokat asma yaprağı ile yapılan et dolması adeta damak çatlatıyor.

Tokat'ın meşhur asma yaprakları ince, tüysüz, damarsız ve yumuşacık yaprakları ile bayram sofralarında yerini alıyor. Tokat asma yapraklarının incecik oluşu ve çabuk pişmesi, ev hanımlarının en çok tercih ettiği yapraklardan biri olmasını sağlıyor. Kendine has aromasıyla lezzete lezzet katan Tokat asma yaprağı ile yapılan dolmalar adeta damak çatlatıyor. İşte size damak çatlatan Tokat usulü dolma tarifi.9A571133 23E9 4C42 A962 D9Ed9E50F1F0 Tokat Haber

Et Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

1 kase düğü (ince bulgur)
1 kg yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı salça
Asma yaprağı
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz1Dc72Ae8 314A 4342 87D1 Cf47Fa07Dd5A Tokat Haber


Et Dolması Nasıl Hazırlanır?

Soğanları ince olacak şekilde doğrayın.
Doğranmış soğanların içine kıyma, düğü, salça ve baharatları ekleyin.
Karışıma bir su bardağı su ilave ederek iyice yoğurun.
Sarma İşlemi:8D186Da1 Aa0F 40B8 94D9 9C2310F7969B Tokat Haber

Asma yapraklarını 3-4 parçaya bölün.
Her bir parçayı küçük bohçalar şeklinde sarın.
Pişirme:

Hazırlanan dolmaları tencereye dizin.
Dolmaların üzerine ara ara tereyağı koyun.
Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyerek kısık ateşte 4-5 saat pişirin.
Suyunu çektikçe sıcak su ilave edin.

Servis:
Et dolmasını pirinç pilavıyla birlikte ya da sade olarak servis yapabilirsiniz.
NOT: Dolmaların çok küçük boyda sarılması ve içine bulgur konması, Tokat yöresine özgü bir özelliktir.

Eşsiz lezzetin tarifi Müfide teyzemizden....

Tokat ve Ordu Kültürü Beykoz Çayır Festivali'nde Buluştu! Tokat ve Ordu Kültürü Beykoz Çayır Festivali'nde Buluştu!

Etli Tokat Dolması tarifini Müfide Teyzemizden izleyip daha rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Muhabir: Burhan Arar