Tokat Haberanız Yakma (2)

Şiddetli dolu Turhal'ı göle çevirdi! Şiddetli dolu Turhal'ı göle çevirdi!

Tokat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de sık sık  Anız Yakma konusunda uyarılarda bulunurken bunun hem bir suç olduğu hem doğaya ve canlılara verdiği tahribata dikkat çekiliyor. Tokat Tarım Orman İl Müdürlüğü son olarak bir video ile bilgilendrime yaptı. 
Tokat Haberanız Yakma (3)ANIZ YAKMAK SUÇTUR!
Yayınlanan 'Anız yakma pişman olma' temalı videoda "Toprak çok büyük bir nimettir. Nimete zarar vermek, onu hor kullanmak israftır, zulümdür. Allah, israfı ve zulmü yasakladığı gibi meşru sebep olmadan canlıların öldürülmesini de haram kılmıştır.

Tokat Haberanız Yakma (4)

Yaşama hakkı her canlı için kutsaldır. Tüm canlılara şefkat ve merhamet göstermek de inancımızı oluşturan temel unsurlardandır. Anız yakmak, toprağın üzerinde ve içinde yaşayan pek çok canlının yanarak ölmesine neden olur.

Tokat Haberanız Yakma (7)

Anız yakmak, topraktaki organik madde miktarını azaltır, toprağı fakirleştirir, verimi düşürür, çevreyi tahrip eder. Anız yakmak, geleceğimizin teminatı ormanlarımızı katleder. Anız yakmak suçtur.

Tokat Haberanız Yakma (1)

Bu suçu işleyenler hakkında yasal işlem başlatılır. Ve bu kişilere mevzuatın öngördüğü cezalar uygulanır. Anız yakma. Biyoçeşitliliğimizi, topraklarımızı, ormanlarımızı, geleceğimizi karartma. Anız yakma, pişman olma." ifadelerine yer verildi. 

Tokat Haberanız Yakma (6)

Muhabir: Mihriban Koçaker