İYİ Parti Tokat İl Başkanı Erkan Er, Erbaa ilçesine bağlı Şehitler ve Sokutaş köylerinde yapılacak olan maden arama çalışmalarına karşı sert açıklamalarda bulundu. Köylülerle bir araya gelen Er, incelemelerde bulunduktan sonra önemli mesajlar verdi.Whatsapp Image 2024 07 28 At 22.45.43 (3)

Tokat’ın Bereketli Topraklarına Sahip Çıkın
Erkan Er, "Tokatlı harekete geç! Toprağın, suyun maden arama bahanesi ile talan edilecek" diyerek konuşmasına başladı. Er, Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Şehitler ve Sokutaş köylerinde çok uluslu bir şirketin değerli maden arama bahanesi ile doğayı tahrip edeceğini belirtti.

Kadir Özbilgin Yazdı: “Gelecekte Tokat Paneli” Hakkında… (3) Kadir Özbilgin Yazdı: “Gelecekte Tokat Paneli” Hakkında… (3)

Altın ve Gümüş Meyve ve Sebzelerde Saklı
"Bu şirket, bu topraklarda kıymetli maden arayacakmış. Görmüyorlar mı, bu toprakların her tarafı altın, her tarafı gümüş. Fakat bu altın yenilen meyvedir, bu gümüş yetişen sebzedir," dedi. Er, bu toprakların binlerce yıldır insanları beslediğini ve yaşattığını vurgulayarak, doğanın talan edilmesine karşı çıktı.Whatsapp Image 2024 07 28 At 22.45.43 (4)

Türkiye’ye Sesleniş: Doğayı Korumalıyız
Er, "Şimdi tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Şiir gibi bu doğa, birkaç ton değerli metale tercih edilebilir mi?" ifadelerini kullandı. Maden arama çalışmaları sonucu doğanın zarar göreceğini, habitatın bozulacağını ve kimyasal havuzların çevreye zarar vereceğini belirtti.

Tokat’ı Sevenlere Çağrı
"Kurtlar, kuşlar bu havuzlarda su içecek. Habitat bozulacak. Cıvıl cıvıl bu doğa ıssızlaşacak. Buna izin vermeyeceğiz. Bu talana dur demek için buradayız. Köylerimizin kalbine bu hançeri sokturmayacağız," diyerek Tokatlılara çağrıda bulundu. Er, huzur ve ekmek teknelerine vurulacak darbeye karşı tüm Tokat’ın rahatsız olması gerektiğini söyledi.

Deprem Bölgesinde Maden Arama Tehlikesi
Er, Tokat’ın deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, maden arama çalışmalarının çevreye ciddi zararlar vereceğini belirtti. "Yakın bir geçmişte yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremleri unutmadık. 1939 Erzincan depremini unutmadık. 1942 Erbaa depremini unutmadık. Şimdi olası bir deprem ve muhtemel kazalar sonucunda siyanürlü asit havuzlarından çevreye sızacak kimyasal bileşikler ve ağır metaller ile yeraltı ve yerüstü suları, dereler, göletler ve barajlar kirlenecektir," dedi.

Yetkililere Sesleniş: Maden Aramasına İzin Vermeyin
Erkan Er, yetkililere seslenerek maden arama çalışmalarına izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. "Toprağımızdan, doğamızdan elinizi çekin. Çiçeklerin, ağaçların bitmediği, toprağın verim vermediği, insanların yüzünün gülmediği yerde ekonomi olsa ne yazar?" dedi.

Tokatlılar Talan Karşısında Birleşmeli
Er, son olarak Tokatlıları doğa ve çevre talanına karşı harekete geçmeye çağırdı. "Susarsan bir gün sıra sana gelecek," diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Mihriban Koçaker