2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı bugün sona erdi. Son ders zilinin çalmasıyla Tokat İl genelinde  661 okulda, 108 bin 429 öğrenci, 8 bin 619 öğretmen tatile girdi.

Tokat Haberkarne1Karne töreni İbn-i Kemal İlkokulunda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Harun Kazez, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır katıldı.  Halk oyunları gösterileriyle başlayan  programda konuşmaların ardından piyano dinletisi ve koro eşliğinde 100 Yıl Marşı ödül töreni yapıldı. Ardından karne dağıtımına geçildi. Balon uçurma etkinliği ile hatıra fotoğrafları çekildi. İstiklal Marşımızın okunmasıyla 2023-2024 yılı eğitim-öğretim yılının kapanışı yapılmış oldu. 

Tokat Haberkarne3

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı sonu karne programında yaptığı konuşmada “Bugün burada bir eğitim öğretim yılını daha başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu eğitim öğretim yılını başarıyla tamamladık. Fakat yolculuğumuz burada bitmiyor. Öğrencilerimiz yaz tatiline girecekler. Yaz tatili boş geçen vakit demek değildir. Eğitim öğretim sürecinde kazandıkları becerileri, sosyal ve sanatsal faaliyetlerle, yaz tatilinde de devam ettirecekler. Dinlenecekler ve gelecek seneki eğitim öğretime hazır halde bulunacaklar. Sevgili öğrenciler, tatilinizi en güzel şekilde geçirmenizi temenni ediyor, sizlere bundan sonraki eğitim, öğretim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. 
Tokat Haberkarne5Tokat Belediyesi tatilde öğrencilere yönelik projeler sunacak
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, “2023-2024 Eğitim Öğretim yılı bitti. Hepinizi tebrik ediyorum. Tabii ki karnelerinizi bugün alacaksınız, hepsi çok iyidir. Ama iyi olmayanlar da, orta düzeyde olanlar da sakın üzülmesin. Malum çalışarak, gayret ederek inşallah bir dahaki dönemde daha iyi olacak. Bir şeyi çok net fark ettim; o da şu: sokakta sizler, bütün genç kardeşlerim gerçekten çok özgüvenlisiniz. O yüzden sizi yetiştiren öğretmenleri tebrik ediyorum. Gerçekten gayretlerine, çabalarına, başta İl Milli Eğitim Müdürü'ne, bütün öğretmenlere bu kadar özverili ve gayretli oldukları için teşekkür ediyor, aynı zamanda saygılarımı sunuyorum. Çünkü gerçekten medeni cesaretinize hayranım. Hepinize sabrınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Çok sağ olun. Yaz tatilinin tadını doya doya çıkarın. Muhakkak ki belli periyotlarla çalışacaksınız ama tatilin tadını da çıkarın. Hava gün geçtikçe ısınıyor. İnşallah biz de Tokat Belediyesi olarak siz kıymetli çocuklarımız için özellikle bu yaz aylarında ortaya koyacağımız belli başlı projelerle belki bir nebze olsun soluk almanızı sağlayacağız. Ben hepinize çok teşekkür ediyorum. Başarılarınız daim olsun, ayağınıza taş değmesin. Bu arada mesleki olarak öğretmenlerimizle ilgili birçok talihsiz olay yaşadık. Başta hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimiz, görev şehitlerimizi de Allah'tan rahmet diliyorum. Başsağlığı diliyorum. Yeni öğretim yılı inşallah bir dahaki dönem hayırlı olsun. Kendinize çok iyi bakın. Allah'a emanet olun. Sağlıcakla kalın.” diye konuştu.
Tokat Haberkarne7Vali Yardımcısı Kazez'den öğrencilere:Mutlaka kitap okuyun
Vali Yardımcısı Harun Kazez,” Bugün, sizlerle birlikte 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılını tamamlıyoruz. Tabii ki, bir dönem emekle, alın teriyle, çalışmayla geçti. Artık tatil, çocuklarımızın ve gençlerimizin en doğal hakkı. Fakat bu tatil, aynı zamanda fırsat niteliğinde. Geçmişinizi değerlendirme, zamanımızı verimli geçirme açısından büyük bir öneme sahip. Ben sadece gençlerimize şunu tavsiye edeceğim, Yaz tatilinde mutlaka oyunlarınızı oynayacaksınız, sosyal aktivitelere vakit ayıracaksınız ama birkaç kitap da bitirin. Nasıl ki spor bedenimizi zinde tutuyorsa, okumak da aklımızı ve zihnimizi zinde tutar. Buradan, öğretmenlerimizi özellikle tebrik ediyorum. Çok büyük emekleri ve katkıları var. Velilerimizi de tebrik ediyorum, onların da çok büyük emekleri var. Bugün vesilesiyle şehit olan tüm öğretmenlerimizi, Şehit Aygül Yalçın'ı, Şehit Necmettin Öğretmen'i saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun, inşallah.” ifadesine yer verdi.
Tokat Haberkarne4Vali Hatipoğlu'ndan tatil mesajı
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ise  2023-2024 Eğitim Öğretim Yıl Sonu mesajı yayımladı. Vali Hatipoğlu; "Bir eğitim ve öğretim yılının daha sonuna geldik. Bu yıl boyunca göstermiş olduğunuz azim, gayret ve çaba için hepinizi tebrik ediyorum. Her birinizin bilgi ve becerilerini geliştirdiği, yeni arkadaşlıklar kurduğu ve kendinizi daha iyi tanıma fırsatı bulduğu bir dönem geçirdiğinize inanıyorum. Emeklekiniz ve başarılarınızdan dolayı gurur duyuyorum ve gelecekte de aynı azimle devam edeceğinizi biliyorum. Tatilinizi iyi değerlendirmenizi, dinlenmenizi ve sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirmenizi diliyorum. Yeni eğitim döneminde, yenilenmiş bir enerji ve motivasyonla buluşmak üzere tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi  tatiller diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

Tokat Haberkarne2

İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor İstanbul Bakırköy'de eğitim yardımı için başvurular başlıyor

Muhabir: Mihriban Koçaker